Dosarul Anicai Brasoveanu are la baza un rechizitoriu intocmit de procurorul Elena Lavric de la Parchetul Tribunalului Neamt. Femeia a fost acuzata de distrugere, fals in declaratii si uz de fals de catre Lavric, dupa ce a demolat un chiosc din lemn
Dosarul Anicai Brasoveanu are la baza un rechizitoriu intocmit de procurorul Elena Lavric de la Parchetul Tribunalului Neamt. Femeia a fost acuzata de distrugere, fals in declaratii si uz de fals de catre Lavric, dupa ce a demolat un chiosc din lemn pal situat intr-o piata din Piatra Neamt. Brasoveanu a fost considerata de Lavric vinovata si trimisa in fata instantei, desi nu facuse altceva decat sa puna in executare o hotarare definitiva a Tribunalului Neamt. Erorile procuroarei Elena Lavric au fost constatate chiar si de Parchetul Curtii de Apel Bacau. In timp ce dosarul se afla in instanta, Anica Brasoveanu a reclamat abuzurile Elenei Lavric la Parchetul Curtii de Apel Bacau. In urma cercetarilor efectuate, s-au confirmat erorile sesizate de Brasoveanu propunandu-se sanctionarea disciplinara a Elenei Lavric. Cu toate acestea, procurorul care a trimis-o pe femeia de 69 de ani in judecata intocmind un rechizitoriu fals a fost sanctionata doar cu o detasare de o luna la Parchetul Targu Neamt. Contactata de ZIUA de mai multe ori, procurorul Lavric a respins toate acuzatiile aduse la adresa sa. De asemenea, s-a laudat precizand ca are calificative de "foarte bine" in activitatea sa de magistrat.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.