Primarul general Adriean Videanu a convocat, ieri dimineata, Comandamentul de iarna la Primaria Capitalei, speriat de posibilele inundatii si de poleiul previzionate de meteorologi pentru perioada 26-29 ianuarie. "Am facut procedura normala, fireasca
Primarul general Adriean Videanu a convocat, ieri dimineata, Comandamentul de iarna la Primaria Capitalei, speriat de posibilele inundatii si de poleiul previzionate de meteorologi pentru perioada 26-29 ianuarie. "Am facut procedura normala, fireasca, astfel incat, avand in vedere prognoza meteo, sa evitam doua fenomene pe care noi le anticipam - sunt acumularile de apa datorate precipitatiilor, initial de ploaie, si fenomenul de polei, care e, poate, la fel de periculos ca si cel al caderilor masive de zapada care, la traficul destul de greu din Bucuresti, poate ingreuna si mai mult circulatia. Municipalitatea n-a mai fost luata prin surprindere de multa vreme, suntem pregatiti - sigur, depinde de intensitatea caderilor de precipitatii, fie ca sunt sub forma de ploaie, ori de lapovita si ninsoare". Adriean Videanu a precizat ca firmele de salubrizare raspunzatoare de actiunea de deszapezire a municipiului Bucuresti sunt pregatite sa intervina in teren cu 500 de utilaje, cu personalul, stocurile de combustibil si materialul antiderapant necesare. Meteorologii au avertizat ca in acest weekend temperatura va fi cuprinsa intre -4 si 2 grade si vor aparea precipitatii sub forma de ploaie, lapovita si ninsoare.
(Magda SEVERIN)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.