Rudel Obreja a sustinut o conferinta de presa pentru elucidarea situatiei de confuzie creata in ultimele zile, anuntand legalitatea Adunarii Generale extraordinare de alegeri convocata duminica.
"Adunarea Generala extraordinara de aleger
Rudel Obreja a sustinut o conferinta de presa pentru elucidarea situatiei de confuzie creata in ultimele zile, anuntand legalitatea Adunarii Generale extraordinare de alegeri convocata duminica.
"Adunarea Generala extraordinara de alegeri a FR Box, programata in data de 28 ianuarie, va avea loc din punct de vedere legal si statutar", a declarat ieri Rudel Obreja, in debutul conferintei de presa pe care a sustinut-o pentru limpezirea starii de confuzie create printr-o eroare a "consilierilor presedintelui ANS, Octavian Belu". Joi, ANS a remis presei un comunicat prin care forul respectiv anunta anularea convocarii AG, cand, de fapt, liderul din strada Vasile Conta anulase doar un ordin al predecesorului sau. Ex-presedintele FR Box a prezentat jurnalistilor noua pozitie a ANS, unde se precizeaza ca, "FRB are latitudinea sa-si organizeze toate actiunile, respectand legile in vigoare si propriul statut. Convocarea Adunarii Generale a FRB cade in sarcina exclusiva a federatiei, in conformitate cu Legea Sportului si Statutul FRB".
Obreja a aruncat ulterior bomba, acuzandu-i pe contestatarii sai, reprezentantii a trei cluburi de box, ca saboteaza interesul national, facand jocurile presedintelui Federatiei Europene de Box, rusul Eduard Khusainov, si cere interventia "serviciilor secrete" romane. "Va demonstrez cu acte, ca aceasta actiune vine din partea rusului Eduard Khusainov, care a trimis o scrisoare ANS si COSR, prin care le cere presedintilor Octavian Belu, respectiv, Octavian Morariu, sa ma schimbe pe mine din structurile AIBA. Acesti iresponsabili din Romania si tradatori, care impiedica prin orice mijloace organizarea alegerilor, fac jocul acestui rus. Interesul lui este de a ma da pe mine deoparte, sunt un pion greu in lupta pentru suprematie la nivelul federatiei internationale. Nu intamplator, acest individ a intervenit chiar inaintea desfasurarii alegerilor la FRB. Am facut o plangere la AIBA, presedintele acestui for trimitand la randu-i rusului un document prin care ii reproseaza ca nu este demna atitudinea dumnealui si ca este cazul sa opreasca aceste acte. Totodata, l-a informat ca in sedinta Comitetului Executiv din data de 8 februarie se va pune in discutie acest comportament. La aceasta data, voi fi prezent in Taipei unde voi prelua functia de presedinte al Comisiei Tehnice a AIBA. Acest Khusainov face toate eforturile sa ma elimine. Prin intermediul acestor iresponsabili de la noi care blocheaza activitatea FRB, se pun in pericol performantele acestui sport in Romania. In momentul de fata exista patru loturi care nu au finantare, exista atatia oameni care depind de activitatea acestor sportivi si exista, pana la urma, mandria noastra nationala. Este un an preolimpic in care vor avea loc turneele de calificare pentru Beijing, Mondialele de la Moscova. Ii acuz de sabotarea interesului national si cer serviciilor secrete sa se implice si sa afle cum se fac aceste masinatiuni si misculatii impotriva tarii. Practic, vor sa ma impiedice pe mine si pe Feri Vastag sa candidam". Obreja a adaugat ca, de aceasta data, el si Vastag se vor infrunta democratic pentru fotoliul de lider. "Daca va fi sa castige Feri sau eu, asta nu are nici o importanta, boxul trebuie sa mearga inainte", a marturisit Obreja.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.