Nicolae Berechet (foto), secretarul general al MAI, a declarat ieri ca ministerul este dispus sa investeasca in continuare in Stadionul "Dinamo", fara a aloca insa fonduri speciale in acest sens. Potrivit lui Berechet, MAI va aloca in acest an 52 de
Nicolae Berechet (foto), secretarul general al MAI, a declarat ieri ca ministerul este dispus sa investeasca in continuare in Stadionul "Dinamo", fara a aloca insa fonduri speciale in acest sens. Potrivit lui Berechet, MAI va aloca in acest an 52 de miliarde de lei vechi (aproape 1,5 milioane de euro) pentru modernizarea intregului Parc Sportiv.
Berechet a precizat, intr-un interviu acordat pentru "Mediafax", ca MAI nu are nici un fel de colaborare cu FC Dinamo. "Nici ministerul, si nici eu, ca reprezentant al ministerului, nu ne mai regasim cu vreo calitate oficiala in interiorul FC Dinamo. Eu am fost ultimul reprezentant al ministerului cu o calitate oficiala in vechiul consiliu de administratie, din care m-am retras", a spus Berechet. Acesta a declarat ca MAI este gata sa investeasca in arena din "Groapa", insa fara a aloca fonduri speciale: "Atat cat aceste lucrari coincid cu programul de modernizare a bazei sportive, in mod deosebit a pistei de atletism, vom ajuta. Spre exemplu, se pune problema acoperirii unei parti a tribunei. Intentionam sa facem acest lucru, pentru ca va ramane un bun pentru pista de atletism. Deci exista intelegere, exista disponibilitate, exista un program de reabilitare a stadionului pentru CS Dinamo, finantat de minister, cu bani de la buget". Berechet a precizat ca FC Dinamo mai are datorii de 20 de miliarde de lei vechi catre CS Dinamo si spera ca acestea sa fie platite pana la finalul de an. Intrebat cine ar trebui sa fie proprietarul stadionului, Berechet a raspuns: "Sunt foarte convins ca viitorul acestor baze sportive nu trebuie sa ramana la nivelul adiminstrarii in numele statului. Mi se pare normal ca perspectiva sa fie ori a unui parteneriat public-privat, fie a unui alt regim juridic astfel incat investitori puternici sa vina si sa transforme acest parc intr-o mica bijuterie a Bucrestiului, care sa fie functionala si pentru sport, dar sa fie conceputa si ca o baza de recreere si agrement". Berechet a adaugat ca, pana acum, nu exista vreo solicitare de concesionare a arenei din partea lui FC Dinamo. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.