Ministrul Justitiei, Monica Macovei, i-a solicitat ieri secretarului general al Guvernului, Radu Stroe, sa faca publica stenograma sedintei de guvern din 21 decembrie 2006, in care s-a aprobat ordonanta DIICOT.

Macovei doreste prin acest demers ca „opinia publica sa fie corect informata despre dezbaterile tuturor actelor normative inscrise pe ordinea de zi a sedintei din 21 decembrie 2006, inclusiv a celor 60 de acte incluse suplimentar pe ordinea de zi". Macovei i-a cerut lui Radu Stroe sa faca publica si stenograma sedintei de guvern din 17 ianuarie 2007, cind, „din proprie initiativa", ministrul Justitiei a explicat membrilor Guvernului ca prin ordonanta DIICOT „nu se acorda competente in plus procurorilor, altfel decit este prevazut in legislatia romana in vigoare".

Reactia ministrului Justitiei a venit dupa ce Radu Stroe a declarat ca ordonanta DIICOT a fost votata de membrii Executivului in necunostinta de cauza, deoarece Macovei nu a explicat ministrilor in ce consta aceasta. Ministrul Justitiei i-a mai cerut ieri lui Radu Stroe sa declasifice si stenograma sedintei in care Guvernul a aprobat comasarea OPSPI cu AVAS. „Mai intii sa citeasca Legea nr. 182, privind protectia informatiilor clasificate, pentru ca declasificarea stenogramelor se face prin hotarire de guvern", a replicat Stroe. El a precizat ca Macovei nu ii poate cere lui personal acest lucru, avind in vedere ca dezbaterile din sedintele de guvern au caracter secret.