Instanta Curtii de Apel Bucuresti a hotarat, ieri, sa-i fie restituite lui Valentin Ceausescu toate bunurile confiscate dupa Revolutia din 1989, respingand totodata recursul procurorilor. Valentin Ceausescu a sustinut, ieri, in fata instantei, ca, in
Instanta Curtii de Apel Bucuresti a hotarat, ieri, sa-i fie restituite lui Valentin Ceausescu toate bunurile confiscate dupa Revolutia din 1989, respingand totodata recursul procurorilor. Valentin Ceausescu a sustinut, ieri, in fata instantei, ca, in timp ce el si fratii sai erau cercetati, dupa revolutie, procurorii le-au sustras din bunuri si le-au vandut. Parchetul a cerut ca acest dosar sa fie rejudecat de o instanta inferioara, Judecatoria Sectorului 2, considerand ca judecatorul de la TB nu a fost "impartial", deoarece intai a admis plangerea si apoi a judecat-o. De cealalta parte, avocatul lui Valentin Ceausescu a declarat ca recursul nu putea fi luat in considerare deoarece, conform procedurii penale, procurorii ar fi trebuit sa declare apel la solutia data de tribunal. Anul trecut., TB a dispus restituirea bunurilor lui Nicu si Valentin, cel din urma nefiind unicul mostenitor, potrivit procurorilor. La iesirea din sala de judecata, Valentin a declarat ca va continua sa lupte pentru a-si recupera bunurile si pentru clarificarea situatiei mormintelor parintilor sai. El a mai spus ca raspunsul dat de Administratia cimitirelor i-au confirmat, ceea ce credea de la inceput, ca parintii sai nu sunt ingropati la Ghencea. Administratia Cimitirelor si Crematoriilor Umane Bucuresti (ACCU) a informat, in urma cu doua zile, printr-un comunicat, ca sotii Elena si Nicolae Ceausescu sunt inmormantati "teoretic" in cimitirul Ghencea, administratia precizand ca nu a fost inscris in registrul de inhumari nimic care sa ateste ingropare, la data de 25 decembrie 1989, a cuplului dictatorial.
De asemenea, ACCU nu poate elibera nici autorizatie pentru dezgroparea sotilor Ceausescu pana la pronuntarea instantei. Zoia Elena Ceausescu a solicitat instantei ca Ministerul Apararii Nationale sa dovedeasca faptul ca parintii ei au fost inhumati in Cimitirul Ghencea, cerand magistratilor deshumarea lor si efectuarea unei expertize medico-legale, pentru a stabili identitatea persoanelor care sunt ingropate acolo. Procesul, deschis de Zoia Ceausescu, este continuat, dupa moartea acesteia, de catre fratele sau, Valentin, si de catre sotul ei. (A. GHICIUSCA)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.