Detinatoare a patru titluri mondiale, Romania si Suedia se vor infrunta la baraj pentru un loc la Europenele din 2008.

Sortii nu le-au prea suris ieri handbalistilor romani, harazindu-le la meciul de baraj pentru calificarea la CE din Portugalia exact echipa de care se fereau: Suedia, acelasi adversar pe care-l vor infrunta in play-off si fetele lui Gheorghe Tadici.

Recordmene mondiale la handbal masculin - ambele au cistigat cite patru medalii de aur -, Romania si Suedia au ajuns, in prezent, sa joace intre ele pentru a obtine un loc la un turneu final. „Nu imi vine sa cred ca am cazut cu Suedia. Este exact formatia pe care am zis ca nu o dorim", a declarat jucatorul lui RK Zagreb, Rares Jurca.

Chiar daca nu s-au mai calificat la ultimele doua turnee finale, suedezii ramin un adversar dificil, ei fiind un „produs al scolii nordice" de handbal. „Suedia are un atu, deoarece are jucatori foarte buni care joaca in campionate tari cum ar fi in Spania sau in Germania, deci este peste noi. Dar nu sint extraterestri si trebuie sa fim pregatiti sa-i infruntam", a declarat antrenorul Romaniei, Lucian Risnita.

Meciul tur va avea loc pe 9/10 iunie, in deplasare, urmind ca returul sa se dispute o saptamina mai tirziu, la Constanta. „Ne va fi foarte greu si trebuie sa recunosc ca ne-am dorit cu totul altceva la tragerea la sorti. Daca este ceva pozitiv in aceasta tragere la sorti, atunci acest lucru e faptul ca jucam primul meci in deplasare. Faptul ca jucam cu Suedia ne obliga la maximum de potential si trebuie sa refacem intregul program al nationalei pina la baraj, chiar daca vom sacrifica Liga Nationala", a spus Gatu. Nationala Romaniei a participat ultima data la un turneu final, in 1996, la Campionatul European, cind a ocupat locul 9.