Autoritatile romane a solicitat Comitetului de Implementare a Conventiei de la Espoo sa analizeze modul in care Ucraina se conformeaza la prevederile Conventiei in cazul canalului Bastroe. Potrivit unui comunicat de presa al Ministerului Mediului si
Autoritatile romane a solicitat Comitetului de Implementare a Conventiei de la Espoo sa analizeze modul in care Ucraina se conformeaza la prevederile Conventiei in cazul canalului Bastroe. Potrivit unui comunicat de presa al Ministerului Mediului si Gospodaririi Apelor (MMGA), Romania a atras atentia, intr-o nota inaintata Biroului Conventiei Espoo, reunit zilele acestea la Geneva, ca "a facut demersuri in scopul initierii unui dialog constructiv cu Ucraina, dar ca acestea nu au avut nici un rezultat pana in prezent". Nota a fost transmisa si Punctului Focal National al Ucrainei. Ucraina a demarat lucrarile de construire a unui canal navigabil de mare adancine - Bastroe - din Delta Dunarii, fara a consulta si partea romana, potrivit conventiilor bilaterale si internationale la care cele doua state sunt parti. La solicitarea Romaniei, anul trecut, Comisia de Ancheta Internationala, constituita in baza Conventiei de la Espoo, a prezentat oficial un raport prin care se atrage atentia asupra impactului negativ asupra deltei generat de constructia canalului. (L.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.