Liberalul Mircea Cosea si pesedistul Serban Mihailescu au facut politie politica. In replica la decizia CNSAS luata ieri, Mihailescu, cunoscut si ca Miki Spaga, spune ca va face contestatie la verdict, pentru ca "asa ceva nu se poate", iar Cosea se a
Liberalul Mircea Cosea si pesedistul Serban Mihailescu au facut politie politica. In replica la decizia CNSAS luata ieri, Mihailescu, cunoscut si ca Miki Spaga, spune ca va face contestatie la verdict, pentru ca "asa ceva nu se poate", iar Cosea se arata total dezinteresat de subiect.
Vot strans
Decizia a fost luata ieri de colegiul CNSAS, care a reluat cazurile celor doi, dupa ce la finele anului trecut decisese ca Mihailescu si Cosea au fost ofiteri ai fostei Securitati, dar nu au facut politie politica. Potrivit unor surse din cadrul CNSAS, reluarea cazurilor celor doi parlamentari a tinut de o conjunctura. Mihailescu si Cosea depusesera o contestatie la verdictul dat initial de CNSAS, care ii scotea ofiteri ai Securitatii si, cu ocazia discutarii contestatiilor, Colegiul a mai dat un vot asupra celor doua cazuri. Votul dat asupra apartenentei celor parlamentari la structurile Securitatii a fost strans: cinci membri ai CNSAS au sustinut ideea ca Mihailescu si Cosea au facut politie politica, in timp ce alti patru au votat impotriva (Corneliu Turianu, Constantin Buchet, Florian Chiritescu si Laurentiu Tanase), iar unul s-a abtinut (Cazimir Ionescu). Potrivit unuia dintre reprezentantii CNSAS care a votat impotriva acestui verdict, cei doi nu pot fi acuzati de politie politica pentru ca nu exista probe in acest sens. Conform membrului CNSAS, Cosea si Mihailescu nu pot fi acuzati ca au facut politie politica, atat timp cat nu exista probe scrise care sa ateste ca au incalcat in vreun fel drepturile omului, potrivit legii 187.
Cosea: "CNSAS este aiurea"
Mircea COSEA(Foto: mediafax) In replica la verdictul dat ieri de CNSAS, deputatul PNL Mircea Cosea ne-a declarat ca nu vrea sa comenteze decizia, pentru ca nu-l intereseaza aceste lucruri. "Nu au nici o baza, toate sunt aiurea, asa ca nu fac nici un fel de comentariu", a spus sec liberalul. Cosea a spus ca nu stie nici daca va contesta verdictul dat de CNSAS, folosind acelasi argument: "Nu ma intereseaza!". "Acest organism este cu totul si cu totul aiurea, lucreaza numai pe principii politice si nu ma intereseaza", a mai spus Cosea.
Mihailescu: "Nu se poate asa ceva"
Serban Mihailescu, pe de alta parte, s-a aratat revoltat la auzul vestii ca CNSAS l-a scos securist. "Sunt absolut surprins de aceasta decizie. Eu acum o aud. Nu mi-a spus nimeni. Nu am facut nici un fel de politie politica si in mod categoric voi contesta aceasta decizie. Nu se poate asa ceva", s-a plans fostul sef de cabinet al ultimului premier comunist. Mihailescu ne-a spus ca nu-si poate explica de ce CNSAS a reluat votul asupra cazului sau, dupa ce-l mai discutase o data anul trecut.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.