Femeile furioase si dusmanoase sint supuse unui risc mai ridicat de afectiuni cardiace, potrivit ultimelor cercetari in domeniu.

Femeile care au tendinta de a-si manifesta furia sint predispuse sa dezvolte blocaje ale arterelor inimi
Femeile furioase si dusmanoase sint supuse unui risc mai ridicat de afectiuni cardiace, potrivit ultimelor cercetari in domeniu.

Femeile care au tendinta de a-si manifesta furia sint predispuse sa dezvolte blocaje ale arterelor inimii, potrivit unui studiu citat de Reuters. Acesta, efectuat pe un esantion de peste 630 de femei, demonstreaza ca furia si dusmania cresc riscul aparitiei bolilor inimii. Mai multe cercetari in acest domeniu, realizate in trecut, au aratat acelasi lucru, insa cele mai multe erau focalizate pe comportamentul masculin.

Cercetatorii au descoperit ca femeile furioase sint predispuse unui risc crescut de blocare a arterelor, in special daca aceste stari sint asociate cu factori de risc, cum ar fi virsta inaintata, diabet sau un nivel ridicat al colesterolului. Totusi, potrivit studiului, cercetatorii nu sint siguri daca furia a contribuit la dezvoltarea bolilor de inima.

Cercetatorii sustin ca este posibil ca aceste descoperiri sa reflecte frustrarile femeilor ca nu au un diagnostic pentru durerile din cosul pieptului sau pentru alte simptome. Ei mai spun ca o intelegere mai buna asupra modului in care furia si alte emotii afecteaza sanatatea inimii ar putea ajuta la diagnosticarea bolilor coronariene.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.