Cel putin patru bratari dacice au fost reperate in tot atitea tari din Europa si urmeaza sa fie recuperate de statul roman.

Politsii si procurorii care instrumenteaza dosarul celor 15 bratari dacice descoperite in Muntii Orastiei au reperat recent alte bratari disparute. Acestea, spun procurorii, s-ar afla in tari din Europa, iar recuperarea lor este o chestiune de timp. „Este adevarat ca au fost gasite si alte bratari in citeva tari din Europa, insa nu putem sa va specificam numarul lor. Pentru a intra in posesia lor am cerut asistenta juridica internationala, dar va dura pina le vom aduce in tara", ne-a declarat ieri procurorul Augustin Lazar, care conduce ancheta. Surse din politie ne-au dezvaluit ca este vorba despre patru bratari.

Statul roman a reusit sa recupereze cinci din cele 15 bratari descoperite in Muntii Orastiei. In urma cu trei zile, anchetatorii au reusit sa recupereze, de la autoritatile franceze, o bratara dacica din aur, care a fost gasita la Expozitia Bienala a Anticarilor organizata la Grand Palais din Paris. Alte patru bratari dacice au fost recuperate din SUA de la un colectionar.