Celebrul designer italian Valentino Garavani a cerut public sa se puna capat "paradei de schelete" din cadrul actualelor prezentari de moda si sa se revina la modelele cu forme normale. Valentino s-a alaturat astfel altor creatori celebri de moda
Celebrul designer italian Valentino Garavani a cerut public sa se puna capat "paradei de schelete" din cadrul actualelor prezentari de moda si sa se revina la modelele cu forme normale. Valentino s-a alaturat astfel altor creatori celebri de moda care solicitasera anterior renuntarea la modelele exagerat de slabe.
Expertii sunt de parere ca aspectul anorexic al manechinelor le incurajeaza pe adolescente sa nu se hraneasca corespunzator varstei lor. Spania, Italia si Brazilia au interzis deja prezenta manechinelor schiloade in prezentarile de moda.
Valentino Garavani, 74 de ani, si-a facut cunoscut punctul de vedere in cadrul unui spectacol de moda desfasurat la Paris, dupa ce mai multi creatori de moda francezi au anuntat ca nu vor retrage "schiloadele" din prezentari.
"Imi doresc o femeie mai apetisanta, mandra de feminitatea ei, cu forme, plina de viata si cu bust. Cred ca s-a mers prea departe cu subtierea formelor. In ultimul timp nu am mai vazut femei pe catwalk, ci o parada de schelete", precizeaza Valentino. El a mai spus ca la ultima sa prezentare de moda a folosit cateva manechine din Marea Britanie care poarta masura 42. Amicul sau Giorgio Armani a declarat, la randul sau, ca industria modei are chiar obligatia de a se uni in "lupta contra anorexiei". (C.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.