Unii membri ai comisiei FRF sustin ca nu au fost consultati la stergerea unor rezultate.

Decizia Comisiei de Istorie si Statistica a Federatiei Romane de Fotbal (FRF) de a sterge 33 de meciuri din palmaresul echipei nationale, venita la recomandarea Federatiei Internationale de Istorie si Statistica a Fotbalului (IFFHS), a generat dispute in rindul unei parti a membrilor comisiei autohtone si a unor statisticieni. „Nu am fost si nu voi fi de acord cu aceasta decizie, dar varianta adoptata este cea oficiala. Eu nu am fost consultat in aceasta privinta", sustine Sorin Arotaritei, membru in cadrul comisiei, completat de secretarul organismului din cadrul FRF, Ion Cirstea: „In meciurile care au fost radiate din palmares, Romania a jucat cu prima reprezentativa, deci, normal, ar trebui ca toate acestea sa nu fie sterse. Echipa Romaniei nu a avut nici o vina ca adversarele s-au prezentat cu jucatori sub nivelul nostru".

Mai multe partide sterse

Statisticianul Romeo Ionescu contesta, in schimb, procedura prin care au fost sterse partidele din palmares, mergind si mai departe. „Decizia de a sterge cele 33 de meciuri din palmaresul echipei nationale este imorala, tirzie si superficial facuta. In realitate, ea a fost luata de doi statisticieni care nu au tinut cont de parerea altora. Comitetul Executiv al FRF a votat si, cu siguranta, pe multi de acolo nici nu i-a interesat, nu au cunoscut implicatiile. Daca se voia o curatenie in palmares, trebuia sa fie sterse si meciurile cu Cehoslovacia, cel de la Rabat, 1977, nerecunoscut de adversarii nostri in palmaresul lor, si cele din Cupa Europei Centrale pentru echipe de amatori", considera Ionescu.

FIFA e de vina

In replica, presedintele Comisiei de Istorie si Statistica a FRF, Dan Ovidiu Cristea, muta responsabilitatea pe umerii forurilor internationale. „Am luat aceasta decizie pe baza unei hotariri comune a FIFA si a Federatiei Internationale de Statistica, care a fost cu titlu de recomandare. Noi am tinut o corespondenta cu federatiile din Cehoslovacia, Ungaria si Iugoslavia in care am intrebat daca anumite meciuri mai figureaza in palmaresul lor. Cum raspunsul a fost nu, am sters acele meciuri", a explicat oficialul FRF.