Presedintele Grupului de Investigatii Politice (GIP), Mugur Ciuvica, se declara uimit de decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) care in 12 ianuarie a decis ca in ancheta declansata in 2002 la comanda lui Adrian Nastase nu s-a comis ni
Presedintele Grupului de Investigatii Politice (GIP), Mugur Ciuvica, se declara uimit de decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) care in 12 ianuarie a decis ca in ancheta declansata in 2002 la comanda lui Adrian Nastase nu s-a comis nici o ilegalitate.
La cinci ani de la izbucnirea scandalului Armaghedon II, se arata intr-un comunicat semnat de Ciuvica, Parchetul General a decis neinceperea urmaririi penale impotriva tuturor procurorilor si politistilor vinovati de abuzurile savarsite in aceasta ancheta.
Presedintele GIP aminteste ca in 16 ianuarie 2002 a fost publicat pe internet raportul Armaghedon II care cuprindea dezvaluiri referitoare la averea lui Adrian Nastase si la afacerile in care acesta era implicat. In urma publicarii raportului, Parchetul si Politia au declansat, la comanda lui Adrian Nastase, o ancheta stalinista, cu arestari de pe strada, perchezitii, retineri, interogatorii, confiscari de documente, intimidari. Unul dintre cei mai vehementi critici ai abuzurilor savarsite de procurori si politisti in ancheta Armaghedon II a fost Monica Macovei, la acea vreme presedinte APADOR-CH. Potrivit Rezolutiei Parchetului, toti procurorii si politistii implicati in ancheta Armaghedon II au actionat legal, spune Ciuvica. In opinia presedintelui GIP, "ministrul Justitiei, Monica Macovei, este obligata acum fie sa retracteze declaratiile pe care le-a facut in 2002 cu referire la ancheta din cazul Armaghedon II, fie sa constate ca Rezolutia Parchetului General din 12 ianuarie 2007 legitimeaza anchetele abuzive facute la comanda politica". (A.H.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.