Primaria Sectorului 3 al Capitalei va construi, in acest an, trei blocuri cu 8 etaje pentru tinerii cu studii superioare si persoanele evacuate dupa retrocedare, precum si trei parcaje supraterane. Intr-un interviu (inregistrare audio pe site-ul w
Primaria Sectorului 3 al Capitalei va construi, in acest an, trei blocuri cu 8 etaje pentru tinerii cu studii superioare si persoanele evacuate dupa retrocedare, precum si trei parcaje supraterane. Intr-un interviu (inregistrare audio pe site-ul www.ziua.ro), arhitectul sef Stefan Dumitrascu ne-a oferit amanunte despre aceste investitii.
Ce ne puteti spune despre zonele alese pentru parcajele supraterane?
Locatiile pentru parcajele supraterane au fost determinate in baza unui studiu de retea, pe care Primaria Sectorului 3 l-a intocmit in cursul anului 2005. Sunt locatii deosebit de aglomerate, si cu un oarecare standard financiar al locuitorilor din zona, care sa isi permita sa pacheze masina intr-un loc amenajat, acoperit, pazit - evident, la niste costuri care sunt usor mai mari decat cele pe care le incaseaza primaria pur si simplu, intr-o parcare de resedinta, la sol, obisnuita. Avem un santier la intersectia dintre Calea Vitan si intersectia Mihai Bravu - in spatele blocului de pe colt, cu 10 etaje. Aici este o locatie pe primul inel de circulatie, unde apartamentele sunt relativ bune si scumpe pe piata, iar oamenii au un standard de viata care le-ar putea permite sa achite 500.000 de lei vechi pe luna pentru a avea masina in parcare.
A doua locatie se afla intre Bd. Decebal si Calea Calarasilor, in apropierea Pietei Muncii. Licitatiile s-au incheiat, la parcarea din Mihai Bravu se lucreaza deja, si sper ca pana in noiembrie ele sa fie in picioare, alaturi de parcajul public pe care Primaria Sectorului 3 il va realiza in spatele magazinului Junior. Acesta va fi un parcaj de zi, care va putea fi accesat de absolut oricine. Prin restrictionarea parcarii masinilor in zona centrala, pe trotuare sau pe spatii verzi, si orientarea lor catre aceste parcari, ne vom obisnui si noi, cu totii, sa nu ne mai lasam masina oriunde ne taie capul, si sa facem si 5 min. de plimbare pe jos.
Dar despre ansamblul de locuinte din zona Cioplea?
Ansamblul de locuinte este proiectat cu sprijinul Institutului Proiect Bucuresti. Este vorba despre trei blocuri de locuinte, de 8 etaje inaltime, fiecare cu 250 de unitati locative de una, doua si trei camere. Executia lui va porni anul acesta imediat cum timpul ne va permite. Este o investitie a Primariei Sectorului 3, iar apartamentele vor fi destinate, in principal, tinerilor sub 35 de ani cu studii superioare si cu locuri de munca stabile pe teritoriul Sectorului 3, cat si persoanelor evacuate din locuintele pierdute in instanta pe Legea 112.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.