AVAS a cerut inapoi fabrica de armament a lui Gigi Becali de la Dragasani, pentru ca latifundiarul nu ar fi investit cit a promis.

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a cerut, in instanta, rezilierea contractului de privatizare a Uzinei Mecanice Dragasani si penalitati de intirziere de la societatea Avicola Iasi, ambele firme detinute de Gigi Becali (foto).

In primul caz, seful AVAS, Teodor Atanasiu, a declarat ca este un proces mai vechi, mostenit de la OPSPI (institutia care i-a vindut lui Becali fabrica), iar statul cere anularea privatizarii pentru ca Becali nu ar fi investit cit a promis. In al doilea caz, Atanasiu spune ca a cerut penalitati pentru ca investitiile de mediu care ar fi trebuit facute la Avicola Iasi nu au fost recunoscute de Autoritatea de Mediu.

Omul de afaceri nu a putut fi contactat ieri, dar, atunci cind au inceput problemele cu fabrica din Dragasani (executata silit de Fisc pentru datorii de 1,9 milioane RON), Becali a spus ca el nu a putut investi sumele promise pentru ca nici statul nu a sters datoriile istorice, asa cum si-a asumat prin contractul de privatizare. ĄDaca bagam vreun ban in afara de salarii, venea Fiscul si ma executa pe datoriile istorice", a spus Becali. Avocatul lui, Catalin Ciubota, a declarat ieri ca Becali a investit 3,3 milioane RON in mediu si a platit salariile.