ZIUA va face in numarul de azi o trecere in revista a oamenilor lui Ioan Niculae, care i-au inlesnit acestuia, in mod interesat, comiterea unei serii interminabile de infractiuni economice si de alta natura. Ii vom grupa pe divizii de lupta cu legea,
ZIUA va face in numarul de azi o trecere in revista a oamenilor lui Ioan Niculae, care i-au inlesnit acestuia, in mod interesat, comiterea unei serii interminabile de infractiuni economice si de alta natura. Ii vom grupa pe divizii de lupta cu legea, in functie de sfera in care acestia si-au desfasurat activitatea, in subordinea ori in complicitate cu patronul de la INTERAGRO. Multi dintre acestia s-au aflat o vreme in spatele gratiilor, in timpul cercetarilor penale, insa nici unul n-a ramas acolo, suferind vreo condamnare definitiva si irevocabila. Si, cu atat mai putin, magnatul zimnicean, capul si beneficiarul principal al tuturor afacerilor murdare pe care le-a derulat.
Ofiterii SRI
- General de brigada din SRI, Ovidiu Soare. Arestat in seara zilei de 21 septembrie 2006, de procurorul DNA, Vasile Doana, a fost pus curand in libertate. Acuzatiile ce i-au fost aduse vizeaza primirea de foloase necuvenite (bunuri si bani), in suma de peste 700 de milioane de lei vechi, de la subalterni, pentru promovarea si protejarea acestora. Care subalterni il protejau pe Ioan Niculae.
- Colonel Corneliu Paltanea, fost sef al SRI Prahova. Arestat in 2005 pentru protejarea mafiei petrolului de la Ploiesti, ulterior pus in libertate, dupa ce a inceput sa toarne nume importante implicate in reteaua lui Niculae. Detine o vila luxoasa la Cheia, unde primea spaga de la Niculae sub forma de cisterne de motorina. Impreuna cu controversatul Vasile Crestin si-a infiintat in Germania o firma de intermediere a combustibililor.
- Colonel Daniel Bucur, prim loctiitor al lui Paltanea, arestat o data cu acesta pentru aceleasi fapte. Bucur chiar insotea transporturile de combustibili furat de la ASTRA ROMANA Ploiesti, astfel impiedicand orice control din partea autoritatilor. Detine o vila de lux la Magurele, judetul Prahova si o avere impresionanta.
- Colonel Marin Constantin, actual sef al SRI Prahova. Implicat in afacerile ilegale cu petrol ale magnatului zimnicean, dar si in altele la fel de murdare, a fost promovat in functie dupa arestarea celor doi superiori ai sai. Fost lacatus si ajuns in Securitate, unde l-a prins inghesuiala din decembrie 1989, Marin isi desfasura activitatea in cadrul sectorului "Z", care se ocupa cu citirea corespondentei dintre cetatenii acestei tari.
- Danut Ciobanu, Ioan Savu si Gheorghe Stoica, ofiteri SRI. Sub comanda coloneilor Paltanea, Bucur si Marin, acestia au protejat afacerile ilegale cu petrol ale lui Niculae, la ordinul si in complicitate cu superiorii lor.
Procurorii
- Constantin Placinta, procuror de Prahova, numit inspector CSM pentru serviciile aduse lui Ioan Niculae. Acesta a disjuns persoana binefacatorului sau din dosarul 239/P/2002, facandu-l scapat. Ulterior, l-a bagat in puscarie pe denuntatorul lui Niculae, Florin St. Mihai.
- Georgeta Buliga, procuror de Prahova, subalterna de taina a lui Placinta. In colaborare cu acesta i-a inscenat omului de afaceri Florin Mihai un dosar penal, la ordinul expres al lui Niculae. Acuzatia care i-a fost adusa este aceea ca ar datora Rafinariei ASTRA ROMANA Ploiesti 63,5 miliarde ROL. In timpul procesului, conducerea rafinariei a declarat in scris ca Mihai n-are nici un fel de datorie.
- Gheorghe Muscalu, procuror la Parchetul General, tovaras de vanatoare cu Niculae si mafia din SRI Prahova. Este acuzat de trafic de influenta si favorizarea infractorului, impreuna cu Constantin Placinta, precum si de blocarea investigatiilor de descoperire a fraudelor comise la Rafinaria ASTRA.
Complicii straini
- Elvio si Antonello Celestini, tata si fiu, primul reprezentant al CTS (Cooperativa Tabacchi Sangiustino din Umbria) Italia, iar al doilea administratorul SC GALAXY TOBACCO SA, fostul "Tutunul Romanesc". Ca sa scape de scandalurile de presa si indiscretiile autoritatilor, Niculae a vandut de forma firma asocierii dintre CTS si GALAXY ENERGY INTERNATIONAL, aceasta din urma fiind controlata de mafiotul ucrainian de origine israeliana, Leonid Efimovitch Minin, dat in urmarire prin INTERPOL.
- Claire Marie Bilton, cetatean de origine britanica. Nascuta la 15.10.1956 in Marea Britanie, femeia este asociata cu Ioan Niculae in cel putin doua firme, respectiv INTERACTION SRL si INTERAGRO SA. Pana la ora actuala nu a iesit niciodata in fata, singura informatie pe care o detinem despre ea fiind aceea ca a lucrat o vreme pentru Pricewaterhouse Coopers & Lybrands.
Videanu, liant intre Basescu si Niculae
Patronul de la Interagro a beneficiat si de serviciile mai multor primari pentru a-si atinge scopurile ilicite.
- Adriean Videanu, primar general al Capitalei, a fost liantul intre Ioan Niculae si Traian Basescu. Prin firmele sale, Videanu comercializa marmura pentru metroul actualului presedinte al tarii, pe atunci ministru al Transporturilor, iar magnatul zimnicean tinea scorul din functia de cenzor. O alta marturie privind colaborarea dintre Videanu si fostul ofiter de Securitate, Ioan Niculae, este urmatoarea: antreprenorul general care distruge Catedrala Sf. Iosif din Bucuresti este asociat cu primarul PD intr-o casa de brokeraj. Care casa de brokeraj isi desfasoara activitatea chiar in sediul societatii de asigurari ASIROM SA, controlata de magnatul zimnicean.
- Petre Parvu, primarul municipiului Zimnicea. Cumatru cu Niculae, edilul nu se arata deranjat de faptul ca doua lacuri - Dunarica 1 si 2 - ale comunitatii sunt folosite abuziv de acesta. De asemenea, i-a vandut rudei sale prin alianta mai multe imobile, la preturi de nimic, fara nici un fel de licitatie si cu plata in rate. Pe urma, a intarziat in mod complice sa respecte o hotarare judecatoreasca de punere in posesie a pensionarei Elena Simona Buzatu, pana cand oamenii lui Niculae au intrat cu buldozerul, i-au daramat femeii casa si s-au facut stapani pe teren. In contrapartida, la alegerile locale, Niculae i-a pus la dispozitie lui Parvu 48 de automobile, pentru a-si plimba alegatorii favoriti pe la sectiile de votare.
- Gheorghe Tudor, primar de Buturugeni, judetul Giurgiu. Edilul localitatii de bastina a magnatului Niculae i-a atribuit acestuia, in mod ilegal, mai multe suprafete de teren. In schimbul acestui gest, fostul ofiter de Securitate, cunoscut local si sub porecla de Luluca, i-a sponsorizat campania electorala lui Tudor, cu o importanta cantitate de lichior de la fabrica lui de la Zimnicea, astazi desfiintata. Primarul a impartit bautura cu darnicie alegatorilor, in schimbul voturilor mult-ravnite.
Divizia demnitarilor
Interesele lui Ioan Niculae au fost protejate si de o sumedenie de inalti demnitari ai statului.
- Gheorghe Gherghina si Ovidiu Natea, secretari de stat in Ministerul Agriculturii. Au contrasemnat HG nr. 743/26.07.2001, prin care "Tutunul Romanesc" a fost iertat de datorii. Este vorba despre scutirea de la plata a sumei totale de 841.945.473.316 lei, reprezentand majorari de intarziere aferente TVA in suma de 54.562.212.136 lei, majorari de intarziere aferente varsamintelor din profitul net in suma de 132.741.312.014 lei, majorari de intarziere aferente impozitului pe profit in suma de 85.118.673.515 lei si majorari de intarziere aferente accizelor in suma de 569.523.275.651 lei. Hotararea a fost semnata de Adrian Nastase, dar nu si de ministrul Finantelor Publice, asa cum ar fi fost legal.
- Ilie Sarbu, fost ministru PSD al Agriculturii. A contribuit plenar la vinderea "Tutunului Romanesc" pe gratis lui Ioan Niculae, dovedindu-se un bun tovaras al acestuia, prin neimplicarea ministerului in recuperarea prejudiciului provocat de magnatul zimnicean. Aceasta fapta a adus economiei nationale un grav prejudiciu, alimentand conturile lui Niculae cu zeci de milioane USD.
- Ovidiu Tiberiu Musetescu, fost ministru PSD al privatizarii. Omul care i-a facilitat lui Niculae acapararea celor mai multe obiective scoase la privatizare, printre care se numara patru combinate de ingrasaminte chimice, numeroase fabrici, abatoare, ferme agrozootehnice s.a. In schimbul serviciilor sale, Niculae i-a construit o superba vila, intr-o frumoasa livada din judetul Teleorman, preluata tot de la stat pe mai nimic.
- Eugen Bejinariu (foto), fost secretar general al Guvernului si sotia. L-a protejat pe Niculae Iliuta, actualul presedinte al ASIROM, impotriva acuzatiilor de incompatibilitate care i-au fost aduse acestuia. Iliuta a ocupat in acelasi timp si functia de director al Directiei juridice a Executivului. In schimbul acestui sprijin, Corina Dorina Bejinariu incasa bani de la Niculae prin intermediul SC CONCORDIA ROMANA, cumparata de ASIROM la un pret de 8,3 ori mai mare decat valora. In acest mod, peste 1,5 milioane de euro au ajuns in buzunarul lui Alexandru Bittner, omul de casa al lui Adrian Nastase.
"Tutunul Romanesc" acaparat de mafia ucraineana
Cu concursul lui Ioan Niculae, Leonid Efimovitch Minin (foto), unul dintre capii mafiei ucrainene si rusesti, a ajuns la carma "Tutunului Romanesc". Fiind urmarit international, acesta nu poate veni in tara noastra decat incognito, folosindu-se de pasapoartele germane si columbiene pe care le detine. Are un avion particular, un iaht de 40 m lungime, trei autoturisme de lux si numeroase proprietati, printre care una in valoare de 3,2 milioane de euro, la Cannes. Controleaza mai multe firme inregistrate in paradisuri fiscale, printre care GALAXY MANAGEMENT si GALAXY ENERGY. Adesea invinuit, dar niciodata condamnat, Minin a fost banuit, in 1991, de trafic cu icoane furate din bisericile moscovite. In 1995, in urma traficului cu arme si droguri, o mare suma de bani a ajuns pe numele lui in banci din Elvetia si Monaco, via Orientul Mijlociu. In 1997 a fost expulzat din Monaco, unde organizase o importanta retea de crima organizata. In urma livrarii catre rebelii din Sierra Leone a unei mari cantitati de arme de tot felul, mafiotul a intrat in posesia unei substantiale cantitati de diamante. Arestat in noaptea de 4 spre 5 august 2000, la un hotel din Semisello, Italia, a fost invinuit de traficarea a peste 68 de tone de armament de mai multe categorii. Pana la urma a scapat cu o sanctiune minora privind detinerea de droguri pentru uz personal, fiind pus in libertate de Tribunalul Suprem Italian, la 17.09.2002. La ora actuala este dat in urmarire prin INTERPOL, fiind invinuit in special de trafic cu arme in: Afganistan, Iugoslavia, Irak, Pakistan, Somalia, Yemen, Burundi, Nigeria si de legaturi cu teroristii lui Osama ben Laden.
Parteneriat cu securistul Sorescu
Petrica Sorescu, fost ofiter de Securitate, vechi prieten si coleg cu Niculae, i-a luat locul lui Barry Rothwell la conducerea filialei romanesti a GALAXY INTERNATIONAL TRADING (EAST EUROPE), controlata de acelasi traficant de arme, droguri si fiinte umane, implicat in furtul unor opere de arta si alte asemenea, Leonid Minin. Desi Niculae a negat vreo legatura cu Sorescu, dintr-o convorbire telefonica inregistrata de SRI, cu aprobarea Parchetului, reiese clar parteneriatul dintre cei doi. Niculae isi ruga camaradul sa-i faca un imprumut substantial de la banca Paribas, pentru presupuse investitii la combinatul de ingrasaminte VIROMET SA Victoria, Brasov, iar Sorescu era de acord.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.