Inmormantarea Mariei Cioncan se va desfasura astazi, incepand cu ora 12, in curtea Bisericii Ortodoxe din comuna sa natala, Maieru, fiind asigurata, totodata, o ceremonie militara de catre forte ale Jandarmeriei Romane dislocate din zona, pentru c
Inmormantarea Mariei Cioncan se va desfasura astazi, incepand cu ora 12, in curtea Bisericii Ortodoxe din comuna sa natala, Maieru, fiind asigurata, totodata, o ceremonie militara de catre forte ale Jandarmeriei Romane dislocate din zona, pentru ca regretata alergatoare era ofiter in cadrul MAI.
Conform protocolului, se vor trage trei salve de focuri, iar in timp ce se va intona la trompeta imnul national, un pluton de garda ii va da salutul, moment in care se va ridica steagul Romaniei, ale carui culori le-a aparat in atatea competitii sportive internationale medaliata cu bronz la ultimele Jocuri Olimpice de vara. Alaturi de familia indoliata, de antrenorul emerit Stefan Bergszaszy, la ceremonie vor fi prezenti presedintele FR Atletism, Ilie Floroiu, directorul CSM Giurgiu, Nicolae Dogaru, directorul adjunct al CSN Poiana Brasov, Cristian Ungurian, un reprezentant al ANS, secretarii federali Ion Buliga si Nicolae Curta, medicul Mioara Conea, cat si consilierul presedintelui CS Dinamo, Dan Popa.
Amintim ca luni seara, la sediul FR Atletism, aproximativ o suta de persoane au fost prezente pentru a-i aduce un ultim omagiu fostei atlete Maria Cioncan, decedata in urma unui accident rutier produs in Bulgaria. Cioncan a murit, duminica, dupa ce masina pe care o conducea s-a izbit de un copac in apropiere de Plevna. Maria Cioncan se intorcea in Romania, impreuna cu membrii staff-ului sau tehnic, dupa un stagiu de pregatire efectuat in Grecia. Dupa producerea accidentului, corpul neinsufletit al Mariei Cioncan a fost transportat la morga din Plevna, de unde a fost ridicat, luni dupa-amiaza, de sora si de cumnatul fostei sportive si de antrenorul acesteia, Stefan Beregszaszy. Masina care a transportat sicriul Mariei Cioncan a ajuns la sediul FR Atletism la ora 21,05, in holul cladirii fiind oficiata o slujba religioasa de catre doi preoti militari. Dupa ceremonie, sicriul a fost urcat in masina, cortegiul funerar plecand spre comuna natala a fostei sportive, Maieru, din judetul Bistrita-Nasaud, unde a ajuns in jurul orei sapte. Printre cei prezenti la evenimentul pios s-au numarat fostele atlete Violeta Beclea Szekely, Monica Iagar, Maricica Puica si Gabriela Szabo, presedintele ANS, Octavian Belu, consilierul prezidential pe probleme de sport, Mariana Bitang, presedintele FRA, Ilie Floroiu, presedintele CS Dinamo, Marcel Popescu, vicepresedintele CS Dinamo, Eugen Colita, presedintele CSA Steaua, George Boroi, presedintele Fundatiei Atletismul Romanesc, Iolanda Balas Sotter, fostul secretar general al FR Atletism, Nicolae Marasescu, presedintele DSJ Constanta, Elena Francu, inotatorul Razvan Florea, atletul Marian Oprea, fosta gimnasta Andreea Raducan si fosta jucatoare de tenis de masa Otilia Badescu. In holul FR Atletism au fost aduse zeci de coroane de flori, printre care si cele trimise de presedintele Traian Basescu, de Ion Tiriac sau de CS Dinamo. (Cristina VLADU)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.