Autoritatile ungare pentru sanatatea animala au anuntat ca mai multe gaste, de la o ferma de pasari din apropiere de Szenes (sud-estul Ungariei), prezinta simptomele gripei aviare si au precizat ca au fost descoperiti trei mistreti bolnavi de pesta p
Autoritatile ungare pentru sanatatea animala au anuntat ca mai multe gaste, de la o ferma de pasari din apropiere de Szenes (sud-estul Ungariei), prezinta simptomele gripei aviare si au precizat ca au fost descoperiti trei mistreti bolnavi de pesta porcina, relateaza MTI, citata de Mediafax. Directorul autoritatii pentru sanatatea animala, Miklos Suth, a confirmat informatiile anterioare, potrivit carora aproximativ 40 de pasari, de la o ferma cu 3300 de gaste, au prezentat simptomele gripei aviare. Intre timp, au fost descoperiti trei mistreti bolnavi de pesta, in apropierea granitei Ungariei cu Slovacia, a mai spus Suth. Autoritatile pentru sanatatea animala au demarat procedurile de protectie si au anuntat autoritatile Uniunii Europene cu privire la ambele situatii, a adaugat acesta. Prin urmare, acestea au dispus inceperea operatiunilor de sacrificare a celor a circa 3.300 de gaste si au inceput verificarea pasarilor din fermele invecinate, pe o raza de zece kilometri, proprietarii fiind avertizati sa tina pasarile intr-un spatiu inchis.Localnicii au declarat ca un numar mare de rate salbatice au trecut in zbor pe desupra acestei zone si s-au oprit la un rau din apropiere. (C.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.