Seful AVAS sustine ca Justitia se opune proiectelor sale de lege. Justitia tace.

AVAS a propus un proiect de act normativ prin care societatile cu datorii care sint in pericol sa intre in faliment sa mai aiba o sansa la privatizare, da
Seful AVAS sustine ca Justitia se opune proiectelor sale de lege. Justitia tace.

AVAS a propus un proiect de act normativ prin care societatile cu datorii care sint in pericol sa intre in faliment sa mai aiba o sansa la privatizare, dar documentul nu a fost avizat de Ministerul Justitiei, care se opune acestuia, a declarat presedintele institutiei, Teodor Atanasiu. "Noi am propus sa avem la dispozitie o perioada de sase luni in care societatile la care dorim sa valorificam fluxurile viabile sa nu intre in insolventa. Ei au spus ca nu exista nici o varianta pentru aceasta modificare a legii, nici macar pentru un numar limitat de societati", a declarat Atanasiu, care a mai spus ca vor avea loc in continuare discutii cu Justitia pe aceasta tema. Seful AVAS a amintit ca societatile din portofoliul vechi al AVAS (cele de dinaintea preluarii celor 41 de companii de la Ministerul Economiei) nu sint foarte atractive, iar daca nu se va gasi o solutie, ele vor intra in lichidare si vor reprezenta doar afaceri imobilare. Reprezentantii Ministerului Justitiei au refuzat sa-si prezinte punctul de vedere pina la inchiderea editiei. Tot referitor la Justitie, Atanasiu a spus ca nu poate demara procedurile de vinzare catre salariati a pachetului de 8% din actiunile Petrom, pentru ca forma propusa de ministerul Monicai Macovei nu este agreata de sindicate. "Punctul de vedere al Justitiei este sa vinda salariatilor angajati la data lansarii la privatizare a societatii (august 2003 - n.red.), dar sindicatele nu sint de acord", a spus Macovei. Liviu Luca, liderul sindicalistilor din Petrom, a spus, in trecut, ca varianta corecta ar fi sa vinda actiuni salariatilor din momentul infiintarii SNP Petrom, adica din 1997.

* Articol aparut doar in editia on-line


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.