Aproape 200 de muncitoare din China angajate la aceasta fabrica l-au atacat cu furculite, cutite si linguri, duminica dupa-amiaza, pe directorul general al societatii, Sorin Nicolescu, cerandu-i salarii mai mari; iar ieri, vicepresedintele Consiliulu
Aproape 200 de muncitoare din China angajate la aceasta fabrica l-au atacat cu furculite, cutite si linguri, duminica dupa-amiaza, pe directorul general al societatii, Sorin Nicolescu, cerandu-i salarii mai mari; iar ieri, vicepresedintele Consiliului Judetean Bacau, Angela Bogea, a mers la fabrica de confectii pentru a discuta cu angajatele. "Muncitoarele s-au plans de salarii si de conditiile de munca. Am vorbit la Ambasada Chinei la Bucuresti, iar un atasat se va deplasa la Bacau dupa ce reprezentantul firmei care le-a intermediat contractele va veni si el la Bacau", a declarat Angela Bogea, vicepresedintele Consiliului Judetean Bacau, in urma discutiilor cu angajatele chineze, care benefeciaza de un translator. Conducerea fabricii de confectii este hotarata sa rezilieze contractele cu protestatarele si sa le trimita in China. "Sunt hotarat sa le fac dosare penale celor care m-au atacat si sa le trimitem inapoi in China. Eu am contractat deja alte 1000 de muncitoare, tot din China, printr-o alta firma", a declarat, ieri, pentru Mediafax, Sorin Nicolescu, director general al fabricii de confectii. Primele muncitoare din China au venit la Bacau in urma cu sapte luni. Saptamana trecuta, ele au inceput un protest general, incheiat, sambata, cu un contract prin care societatea se obliga sa le ofere salarii de 12.700.000 de lei, cu doua milioane mai mult decat aveau si sa le recupereze cei 5000 de dolari pe care i-a platit fiecare firmei care le-a intermediat angajarea. Duminica, insa, muncitoarele au inceput din nou protestele si l-au atacat cu furculite, cutite si linguri pe directorul general al societatii, Sorin Nicolescu, cerandu-i salarii mai mari. De asemenea, muncitoarele au afisat pancarte pe scria "S.O.S." si au spus ca le este foame si ca vor sa se intoarca in China. (C.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.