Cu un aspect extraordinar care l-a inspirat pe Norman Parkinson (faimos fotograf de moda) sa o descrie ca pe "cea mai frumoasa si mai naturala femeie pe care am fotografiat-o vreodata" acum Soraya a platit si ea, ca toata lumea, tribut trecerii timpu
Cu un aspect extraordinar care l-a inspirat pe Norman Parkinson (faimos fotograf de moda) sa o descrie ca pe "cea mai frumoasa si mai naturala femeie pe care am fotografiat-o vreodata" acum Soraya a platit si ea, ca toata lumea, tribut trecerii timpului.
Figura exotica, originala care isi impartea viata intre iahturi de lux, camere de hotel de top si palate, nu este acum altceva decat o amintire stocata in arhivele de fotografii.
De asemenea a disparut si averea fabuloasa pe care a avut-o de la sotului ei, negustorul de arme. Acum, Soraya mai are putin si implineste 65 de ani. Locuieste intr-o casa de caramida, in apropierea unei cai ferate si se duce la munca cu o dubita.
Intr-un contrast dramatic cu hainele stralucitoare pe care le purta si care umpleau dulapuri intregi in case din toata lumea, Soraya poarta acum haine largi si pantofi comozi.
Cu certitudine Soraya Khashoggi a pierdut un tren. Insa dupa zeci de ani, cand era un personaj de care toata lumea vorbea, fiind una dintre cele mai rasfatate si mai renumite femei ale perioadei ei, intreprinzatoarea mama a noua copii are si a avut intotdeauna o calitate pe care nimeni nu i-a putut-o lua: puterea de a lupta cu viata.
Intr-o perioada cand asa-zisele celebritati isi povestesc vietile in schimbul unor averi, Soraya si-a pastrat majoritatea fascinantelor sale secrete pentru ea.
Au trecut mai bine de 18 ani, de exemplu, ca ea sa rupa tacerea si sa confirme ca frumoasa sa fiica Petrina a fost conceputa cu fostul ministru Jonathan Aitken. (Petrina este cea care a descoperit totul dupa ce a observat ca seamana foarte bine cu fiicele "oficiale" ale lui Aitken)
Cand albumele foto si jurnalele Sorayei au ajuns intr-un magazin de antichitati din Londra, ea le-a cerut inapoi astfel incat acestea sa nu fie publicate. Nu vorbeste cu nimeni despre trecutul ei si nici nu cauta simpatia nimanui.
Dupa ani si ani de cand a divortat de Adnan Khashoggi, ea tot a pastrat o legatura stransa cu copiii ei. Desi a fost foarte greu la inceput, fiica ilegitima a unei chelnerite din Leicester a luptat pana a castigat.
In anii '60, Soraya - pe atunci o frumoasa fata de 20 de ani, (pe numele initial Sandra Daly) a facut cunostinta cu Adnan Khashoggi, unul dintre cei 14 fii ai medicului Regelui Arabiei Saudite. (Sora lui Adnan, Samira Khashoggi Fayed a fost mama lui Dodi Fayed, iubitul printesei Diana).
Barbatul a fost cucerit pe loc de fata si, in urma unei relatii vijelioase, s-au casatorit.
Soraya s-a pomenit atunci cu trei case la Londra, una la New York, doua apartamente de lux in Elvetia si o vila somptuoasa in Marbella. Nu mai trebuie mentionat ca avea la dispozitie si un cal de curse, cel putin cinci masini - inclusiv un Rolls Royce si un Maserati, plus avioane particulare si yachturi de lux. A stiut sa se bucure de toate acestea din plin. Insa si cu bani si fara, Soraya a stiut sa se bucure din plin de viata intotdeauna si sa fascineze barbatii.
De exemplu, in timpul unei aventuri fierbinti cu nepotul lui Winston Churchill, se spune ca s-a dezbracat in pielea goala intr-o masina decapotabila care circula cu viteza pe o autostrada. La acea vreme, cineva spunea ca Soraya putea rapune un barbat cu o simpla privire si cu o singura fluturare a pletelor.
Ea si Khashoggi au stat 13 ani impreuna si s-au despartit in 1974. Dupa aceasta, Soraya s-a mai casatorit de doua ori: o data cu iubitul uneia dintre fiicele sale si inca o data cu amantul manechin al actritei Britt Ekland.
Soraya in prezent Ce s-a intamplat cu suma record (la acea vreme) pe care o primise in urma divortului de Khashoggi (o suma care variaza intre 40 de milioane si o suta de milioane de dolari - depinde de zvonuri) ramane un mister. Unii spun ca banii au fost cheltuiti pe un stil de viata anarhic pe care l-a dus dupa despartire, insa cert este ca nu a mai ramas nimic.
In anii '90, Soraya a disparut din ochii publicului si a inceput sa duca o viata modesta, departe de lumina reflectoarelor, intr-o casuta din Hungerford, Berkshire.
Lucra cu jumatate de norma la un bar dupa care fugea la florarie. Este o independenta umilitoare, dar una care a ajutat-o sa se distanteze de numele de Khashoggi.
Acum sase ani, ea si unul dintre fiii sai a cumparat, cu credit ipotecar, o locatie scumpa din Londra, si a pornit o afacere infloritoare cu flori. Desi a reusit sa-si deschida chiar si un cochet boutique de flori intr-o zona de lux, sunt extrem de putini cei care reusesc sa faca o conexiune intre chipul femeii din spatele casei de marcat si frumusetea care a frant atat de multe inimi acum multi ani.
Ea nu vorbeste decat despre afacerea sa, pe care cu mandrie o numeste "afacere de familie". Care familie, este unul dintre cele mai bine pazite secrete ale fostei doamne Khashoggi. (Monica BICA)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.