Primele cereri de finantare din fondurile structurale ale UE vor putea fi depuse numai dupa aprilie 2007. Etapa de programare a fondurilor alocate Romaniei depinde de mai multe demersuri: depunerea pina la sfirsitul lunii ianuarie a Cadrului Strategi
Primele cereri de finantare din fondurile structurale ale UE vor putea fi depuse numai dupa aprilie 2007. Etapa de programare a fondurilor alocate Romaniei depinde de mai multe demersuri: depunerea pina la sfirsitul lunii ianuarie a Cadrului Strategic National de Referinta si a programelor operationale, precum si analizarea si aprobarea acestor documente de catre Comisie. Nu trebuie neaparat ca programele operationale sa fie aprobate simultan, durata procedurilor depinde de negocierile dintre Comisie si autoritatile romane, precum si de calitatea programului si de complexitatea sa. Procesul poate dura maximum patru luni, conform regulamentelor europene. In termen de o luna de la aprobarea programelor operationale, Comisia va vira din fondurile structurale (Fondul European de Dezvoltare Regionala-FEDR, Fondul Social European-FSE, Fondul de Coeziune-FC) in Fondul National al Romaniei prima transa de bani, 22,5% din contributia comunitara la fiecare program operational. Banii sint destinati prefinantarii proiectelor si ajung la beneficiari in momentul in care acestia semneaza contracte de achizitie publica. (S.M.)


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.