Administratorul delegat al lui FC Dinamo a declarat ieri ca are o sensibilitate pentru portarul adus de la Fiorentina si spera ca, prin revenirea la echipa bucuresteana, acesta sa fie un castig pentru echipa nationala.
"Am o sensibilitate pentru Lobont din multe puncte de vedere. Este poate o a doua parte a carierei lui reinceputa la Dinamo, reinceputa in Romania si ii doresc succes nu doar la Dinamo, unde a contat foarte mult la campionatul din 2001/2002, aproape 40-50 la suta din randamentul echipei. Poate fi un castig de care fotbalul romanesc are nevoie, pentru echipa nationala", a spus Dinu. Lobont a sosit marti in Romania si a fost prezentat oficial la FC Dinamo, club cu care va avea contract pe patru ani si jumatate. Lobont paraseste dupa un an pe Fiorentina, cu care semnase in ianuarie 2006 un contract valabil pana in 2008, pentru a reveni la Dinamo, echipa la care a mai evoluat in sezonul 2001/2002, cand a fost imprumutat de la Ajax.
Dinamo a achitat gruparii italiene suma de 750.000 de euro, Lobont urmand sa castige 320.000 de euro pe sezon. Intrebat daca reprezinta un dezavantaj pentru Dinamo faptul ca va efectua un cantonament in Portugalia, inaintea meciului cu Benfica, Dinu a raspuns: "Sunt oameni ca si noi care isi dau seama de posibilitatile echipei din doua partide. Important e ceea ce joci.
Mai important este sa jucam noi, sa le punem probleme, iar faptul ca jucam cu echipe portugheze e o adaptare mai apropiata de adevar, decat daca am fi jucat cu echipe din Turcia sau tot felul de formatii din spatiul estului sau cu echipe nordice care nu se apropie de caracteristicile de joc, de imaginatie, de dinamica latina, lusitana". Dinu considera ca singurul pericol al lui Dinamo pentru partida cu Benfica, din cadrul 16-imilor de finala ale Cupei UEFA, este reprezentat de accidentari. "Singurul pericol este sa nu avem accidentati. Este cel mai mare pericol de care Rednic este constient", a completat Dinu, care este de parere ca fotbalistii de pe vremea sa erau mai rezistenti decat cei de acum.
"Exista o anumita uzura. Probabil ca gena noastra era mai rezistenta decat cea de azi, chiar daca stiinta a progresat. Paream parca mai caliti noi, chiar daca plecam de la marmelada si nu de la sofisticatele mancaruri de azi", a adaugat Dinu. (MIG)