Seria de programe va incepe, in aprilie, cu eHealth Conference 2007 la Berlin, organizata in colaborare cu Asociatia pentru Securitate Sociala, Politici si Cercetare, si va viza crearea unui forum pentru cei responsabili cu structurile informatice si telematice in administratie, organizatii de asigurare medicala, furnizori de servicii si utilizatori din domeniul medical.
Tot mai mult, procesele de eSanatate sustin ingrijirea medicala si practica medicala de rutina in multe domenii. Componentele centrale de eSanatate precum documentatia electronica standardizata si comunicatiile interoperabile constituie linia directoare a modernizarii sistemelor de sanatate in Europa, concentrandu-se pe o abordare "pro-pacient", se arata in comunicat. Cooperarea europeana bazata pe aceste scopuri comune si proiecte ori aplicatiile deja existente creeaza baza pentru fluxuri informationale si infrastructuri electronice compatibile pentru toate statele membre si interoperabile.
Odata cu cresterea mobilitatii cetatenilor europeni, continentul "devine mai mic", iar nevoia de asistenta medicala creste. Aceasta nevoie, se arata in comunicat, transcende granitele invizibile dintre sistemele de asistenta medicala regionale sau nationale.