Un profesor autohton a realizat un test care permite medicilor sa intervina pentru a preveni sarcinile premature, informeaza Newscientist.com.

Catalin Buhimschi si colegii sai de la Scoala de medicina a Universitatii Yale din Connectic
Un profesor autohton a realizat un test care permite medicilor sa intervina pentru a preveni sarcinile premature, informeaza Newscientist.com.

Catalin Buhimschi si colegii sai de la Scoala de medicina a Universitatii Yale din Connecticut au descoperit o modalitate de a identifica nivelurile reduse de infectie la femeile insarcinate, care constituie una dintre cauzele principale ale nasterilor premature.

Proba amniotica

Testele de rutina nu pot detecta cu usurinta infectiile din uter, arata publicatia stiintifica, iar copiii nascuti prematur au adesea dificultati de invatare si, in anumite cazuri, ramin cu afectiuni grave ale creierului. Cercetatorul roman si echipa sa au cautat proteinele caracteristice inflamatiilor in mostre de lichid amniotic prelevate de la 169 de femei, internate in spital din cauza ca intrasera prematur in travaliu.

Travaliu prematur, tratat

Pe baza analizelor medicale, ei au conceput un nou test pentru detectarea acestor proteine, chiar si la niveluri reduse, si care poate fi realizat in numai 15 minute. Cercetatorii cred ca procedeul va fi utilizat mai ales la femeile care intra in travaliu intre 20 si 34 de saptamini de sarcina. Medicii ar putea, in acest caz, sa trateze infectiile utilizind antibiotice, steroizi sau medicamente antiinflamatorii in incercarea de a mentine sarcina. (A.B.)


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.