Citand o sursa credibila, redactorul sef al Arab Times, Ahmed al-Jarallah, afirma ca SUA vor lansa o ofensiva maritima, in timp ce in diverse state din Golf vor fi desfasurate rachete Patriot, pentru a le proteja impotriva unei eventuale lovituri cu
Citand o sursa credibila, redactorul sef al Arab Times, Ahmed al-Jarallah, afirma ca SUA vor lansa o ofensiva maritima, in timp ce in diverse state din Golf vor fi desfasurate rachete Patriot, pentru a le proteja impotriva unei eventuale lovituri cu rachete iraniene. Arab Times a comentat ca anuntul presedintelui american George W. Bush privind noua strategie referitoare la Irak nu contine nici un articol privind un eventual compromis sau negocieri cu Siria sau cu Iranul. Al-Jarallah afirma, insa, ca seful Casei Albe i-a convocat recent pe vicepresedintele Dick Cheney, seful Pentagonului, Robert Gates, secretarul de stat, Condoleezza Rice, si alti consilieri in domeniu, pentru a stabili detalii referitoare la atacul asupra Iranului. Cheney a insistat in legatura cu amenintarea pe care o reprezinta Iranul asupra regiunii Golfului. "Exista informatii ca Washingtonul a inceput deja pregatirile pentru un eventual atac militar asupra Iranului, continuand desfasurarea de nave militare in Golf. Fortele americane in Irak si in alte tari din regiune vor fi protejate impotriva oricarui atac cu rachete iraniene, prin instalarea unor sisteme de rachete Patriot", a completat aceeasi sursa.
Totusi, la finele saptamanii trecute, Casa Alba a negat, catalogand drept "speculatii" comentariile conform carora SUA s-ar pregati pentru o interventie militara impotriva Iranului, sau a Siriei. (I.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.