Biroul de presa al Ministerului Culturii si Cultelor a raspuns ieri, printr-un comunicat trimis presei, la scrisoarea semnata joia trecuta de 15 critici de film independenti, in care acestia cereau anchetarea modului de jurizare de la ultimul concurs
Biroul de presa al Ministerului Culturii si Cultelor a raspuns ieri, printr-un comunicat trimis presei, la scrisoarea semnata joia trecuta de 15 critici de film independenti, in care acestia cereau anchetarea modului de jurizare de la ultimul concurs de scenarii al Centrului National al Cinematografiei (CNC). In comunicat nu se mentioneaza nimic in legatura cu numirea in juriu a celor doi reprezentanti ai necunoscutei Asociatii Romane pentru Film si Teatru, dar precizeaza, in schimb, ca directorul CNC, Eugen Serbanescu, a fost instalat in fruntea Centrului conform legii si ca ministrul Adrian Iorgulescu nu intentioneaza sa-i suspende din functie nici pe el, nici pe consiliera ministeriala Cornelia Palos (cum cereau criticii semnatari ai scrisorii), afirmatia fiind insa retrasa intr-o varianta ulterioara a aceluiasi text. "CNC este in masura sa analizeze situatia filmelor finantate din fondul cinematografic.
Conform noii legi a cinematografiei, precum si a normelor de aplicare a ei, CNC are parghii sporite in vederea realizarii atributiilor sale", se spune in comunicat, care adauga ca "Regulamentul de concurs respecta negocierile avute cu reprezentantii tuturor uniunilor si asociatiilor din domeniu. De altfel, procedura de jurizare, inclusiv secretizarea scenariilor, a fost aceeasi si la sesiunea de concurs din 2005", ministerul urmand sa organizeze o sesiune de contestatii si sa numeasca o comisie pentru aceasta. Comunicatul de presa de marti a fost prima luare oficiala de pozitie a MCC in legatura cu scandalul finantarilor CNC. (I. POPOVICI)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.