Bogdan Lobont a devenit ieri dinamovist cu acte in regula, dupa ce a semnat un contract pe patru ani si jumatate cu "cainii" si a fost prezentat oficial. Tras pe linie moarta de Fiorentina, echipa la care a fost legitimat un an, Lobont a iesit si din
Bogdan Lobont a devenit ieri dinamovist cu acte in regula, dupa ce a semnat un contract pe patru ani si jumatate cu "cainii" si a fost prezentat oficial. Tras pe linie moarta de Fiorentina, echipa la care a fost legitimat un an, Lobont a iesit si din calculele selectionerului Victor Piturca, fiind nevoit sa accepte o reducere substantiala de salariu, pentru a reveni in prim plan. Astfel, de la o leafa de 800.000 de euro pe an, portarul a ajuns la 320.000 de euro, cel mai mare salariu de la Dinamo si din intreaga Liga I. "Ma bucur ca am luat aceasta decizie, ca am ales sa joc la o echipa mare ca Dinamo. Ne dorim sa ajungem cat mai sus in Europa in acest sezon, sa mentinem cel putin aceeasi distanta fata de urmaritoarele din campionat si sa ajungem in Liga Campionilor. Aici am sansa sa joc din nou, am mai jucat aici, imi place sa fiu la echipe care tintesc performanta. E benefica concurenta de la Dinamo, in dificultate va fi Mircea Rednic, care va trebui sa aleaga", a spus Lobont, evitand sa spuna daca doreste sa-si incheie cariera la Dinamo, asa cum il sfatuia Cristi Borcea, directorul executiv al "cainilor". "Suntem pregatiti sa marim distanta fata de urmaritoare, dar mai ales sa invingem in Ghencea. Normal ca Steaua isi doreste sa ne bata, sunt la 13 puncte de noi, pentru ei ar fi o realizare", a comentat Borcea, evident satisfacut de achizitia facuta. Managerul sportiv Florin Raducioiu a mentionat ca aducerea lui Lobont este benefica pentru echipa, in timp ce antrenorul Mircea Rednic a subliniat ca problema sa acum este reprezentata de concurenta mare pentru postul de portar. "Multumesc conducerii, cu care sunt certat", a glumit el, adaugand: "Am tinut sa vin la conferinta pentru a demonstra ca mi l-am dorit foarte mult, este un portar valoros", a comentat Rednic. Lobont ar putea debuta chiar astazi pentru echipa la care a mai aparat in 2002, cand a fost imprumutat de la Ajax, intr-un meci amical cu Dunarea Giurgiu. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.