Limitarea numarului de jucatori din afara UE i-a lasat in ofsaid pe multi conducatori, oficialii Jiului declarind ca fotbalistii straini erau alternativa la pretentiosii autohtoni.

Decizia Federatiei Romane de Fotbal (FRF) de a limita numarul jucatorilor extracomunitari din Liga I a impartit cluburile in doua tabere, in functie de strategia adoptata in intersezon. Astfel, formatiile care, pe moment, nu sint afectate de regula prin care o echipa nu poate avea in lot mai mult de cinci fotbalisti din afara Uniunii Europene, dintre care trei concomitent pe teren, saluta masura luata de forul intern. Cu amendamentul ca extracomunitarii par o solutie mai eficienta decit jucatorii din competitia interna. „Pentru Jiul e mai putin importanta aceasta decizie, pentru ca nu avem jucatori straini in lot, dar ne gindim serios sa transferam citiva, pentru ca romanii nu mai au simtul banului, si cind vorbesc de 10, 20 sau 40 de mii de dolari o fac de parca ar fi ceva banal. Din punct de vedere financiar, cu jucatorii din America de Sud sau din Africa ne intelegem mult mai bine. Ei nu au pretentii exagerate, iar de multe ori sint mai valorosi decit ceea ce avem noi in tara", a precizat vicepresedintele petrosanenilor, Marin Spiru.

Mititelu se gindeste la viitor

In schimb, patronul Universitatii Craiova, Adrian Mititelu, nu vede cu ochi buni, cel putin pe moment, decizia FRF. „Aceasta decizie ne dezavantajeaza pe moment, pentru ca avem un lot de cinci extracomunitari pe care ii vedeam titulari. Pe viitor, aceasta decizie va fi in favoarea Universitatii, pentru ca avem peste 30 de tineri jucatori care in doi-trei ani vor deveni titulari la echipa", sustine oficialul oltean. Desi are in lot nu mai putin de 11 jucatori straini, CFR Cluj nu intra sub incidenta interdictiei, intrucit sase dintre acestia sint comunitari, al caror numar permis este nelimitat.

Iancu face memoriu

Mai acid a reactionat, in schimb, patronul Politehnicii Timisoara, club care a legitimat pina in prezent noua jucatori extracomunitari. „Nu e posibil asa ceva. Vom face un memoriu in care vom cere ca jucatorii care sint sub contract, situatie in care avem noi jucatorii, sa beneficieze de aminare si sa se ia in calcul data de 1 ianuarie 2008 pentru a intra in vigoare aceasta prevedere. Dar numai pentru acele echipe care se afla in situatia noastra. Eu am jucatori pe care am dat sute de mii de euro si valoreaza tot pe atit, nu se poate acum sa-i vind in pierdere. Chiar nu este posibil", a tunat Marian Iancu.

Guso vrea si cetatenie romana Pentru a nu se mai confrunta cu dezavantajele statutului de extracomunitar, portarul echipei Pandurii, bosniacul Adnan Guso (foto), a anuntat oficialii clubului ca va intreprinde demersurile necesare pentru a obtine cetatenia romana. „Este posibil sa mai cream un loc pe lista de extracomunitari deoarece portarul Adnan Guso ne-a anuntat ca este dispus sa devina cetatean roman. De aceea i-am prelungit si contractul", a dezvaluit presedintele Marin Condescu. Acesta mizeaza pe faptul ca Guso va implini la toamna cinci ani de cind este angajat in Romania. Pe locul care este posibil sa ramina vacant se bat camerunezul Cyril Ndiba si gabonezul Patrick Nguema, care se antreneaza de ieri la Tg.-Jiu. In schimb, antrenorul Eugen Neagoe i-a dat ieri un ultimatum lui Alexandru Pacurar, care este asteptat azi la pregatire, in caz contrar renuntindu-se la el. (L.C.)