Un om de afaceri indian si servitorul sau sunt banuiti de uciderea cu bestialitate a zeci de copii, multe dintre victime fiind apoi violate. Politia a descoperit zilele acestea noi resturi umane in curtea casei afaceristului din apropiere de New Delh
Un om de afaceri indian si servitorul sau sunt banuiti de uciderea cu bestialitate a zeci de copii, multe dintre victime fiind apoi violate. Politia a descoperit zilele acestea noi resturi umane in curtea casei afaceristului din apropiere de New Delhi, unde la sfarsitul lunii decembrie mai fusesera descoperite cadavrele a 16 copii, bilantul celor doi criminali in serie, arestati intre timp, ajungand la aproximativ 40 de morti.
Anchetatorii au spus ca au gasit 40 de saci de plastic umpluti cu zeci de oase de om in Noida, la periferia capitalei indiene. "Resturile umane din saci ne fac sa credem ca bilantul victimelor ar putea trece de 40 de morti", a spus responsabilul Biroului de investigatii, citat de cotidianul Hindustan Times.
Scheletele a 17 persoane, dintre care 16 copii, au fost gasite la sfarsitul lui decembrie ingropate in gradina casei unui om de afaceri influent din zona, Mohinder Singh Pander. El si angajatul sau, Surender Koli, au fost arestati pe 29 decembrie, apoi au fost acuzati de rapire, viol si uciderea victimelor. Incredibilele crime au socat intreaga Indie, iar macabrele descoperiri din ultimele zile i-au determinat pe localnici sa vorbeasca despre locuinta afaceristului Mohinder Singh Pander ca despre o "casa a groazei" in adevaratul sens al cuvantului.
Potrivit presei, Koli a recunoscut in timpul interogatoriilor ca a violat chiar si copii in varsta de trei ani, a facut sex cu cadavrele celor ucisi si ca o data a incercat sa manance organele uneia din victime, crezand ca asta il va ajuta sa devina mai viril. Un oficial a declarat pentru un ziar local ca ultimele descoperiri au fost posibile abia dupa ce suspectilor le-a fost administrat pentanol de sodiu, asa numitul "ser al adevarului". Familiile copiilor acuza autoritatile locale ca au neglijat ancheta pentru ca victimele proveneau din medii sociale defavorizate. De atunci, sase politisti au fost revocati pentru "incompetenta", iar trei au fost suspendati. Victimele, in principal fete, erau copiii unor agricultori care traiau in zone periferice si sarace din regiunea Noida, majoritatea fiind muncitori migratori, care proveneau din estul Bengalului. Potrivit locuitorilor din Noida, 40 de copii au disparut din zona in ultimii trei ani.
Familia sare in apararea lui Mohinder
Mohinder Singh Pander Mohinder este un prosper om de afaceri, care a studiat intre anii 1963 si 1973 la prestigioasa scoala Bishop Cotton din Shimla, dupa care a absolvit colegiul St Stephens din Delhi. Pander a mostenit averea familiei sale care a facut foarte multi bani din afaceri cu transporturi. Se pare ca a avut o copilarie problematica, dupa cum spun cei care l-au cunoscut. A avut probleme cu alcoolul de foarte devreme si este despartit de sotia si fiul sau.
Cu toate acestea, atunci cand a aflat de ce este acuzat tatal sau, Karandeep Singh, care are 25 de ani, i-a luat apararea, spunand ca Mohinder "iubeste copiii si nu poate fi un ucigas. Inca de cand eram copii m-a coplesit cu dragoste si afectiune. A avut chiar in grija si copiii a altor rude ale noastre, care-l iubeau si ei. Spuneti-mi mie ce psihopat sau pedofil ar fi putut avea un comportament atat de tandru ca al tatalui meu".
Casa groazei Karandeep, care locuieste cu mama sa Davinder Kaur, a mai declarat ca Mohinder l-a tratat tot timpul ca pe un print si ca s-a preocupat intotdeauna sa aiba o educatie buna. El a mai povestit ca toata familia este socata si traumatizata dupa aflare vestii ca acesta este considerat prim suspect in crimele din Noida. "Eu refuz sa cred ca tata a facut aceste atrocitati. Cred ca a recunoscut in urma unor presiuni. Am incredere in justitie ca se va face dreptate". Familia acuzatului a mai declarat ca a angajat un detectiv care sa ancheteze independent cazul. Oricum, fiul acestuia declara ca nimeni nu le mai vorbeste si ca viata lor a fost distrusa.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.