Sacha Baron Cohen si Meryl Streep au fost recompensati cu premiul Globul de Aur pentru cel mai bun actor si, respectiv, pentru cea mai buna actrita intr-un film de comedie. Baron Cohen a fost premiat pentru rolul din parodia "Borat", in timp ce Stree
Sacha Baron Cohen si Meryl Streep au fost recompensati cu premiul Globul de Aur pentru cel mai bun actor si, respectiv, pentru cea mai buna actrita intr-un film de comedie. Baron Cohen a fost premiat pentru rolul din parodia "Borat", in timp ce Streep a fost recompensata pentru interpretarea ei din comedia "Diavolul se imbraca de la Prada". Premiul pentru cel mai bun film strain a fost atribuit peliculei "Letters from Iwo Jima", in regia lui Clint Eastwood. Premiul pentru cel mai bun serial de comedie a fost atribuit productiei americane "Ugly Betty", in timp ce protagonista acestuia, America Ferrera, a fost recompensata cu Globul de Aur la categoria "cea mai buna actrita de comedie de televiziune". "Anatomia lui Grey" a castigat premiul pentru cel mai bun serial - drama de televiziune. Alec Baldwin, in rolul din filmul "30 Rock", a fost recompensat cu un Glob de Aur la categoria "cel mai bun actor de comedie de televiziune". Hugh Laurie, in rolul din "House" si Kyra Sedgwick, in rolul din "The Closer", au fost recompensati la categoriile "cel mai bun actor de drama TV" si, respectiv, "cea mai buna actrita de drama TV".
Lungmetrajul "Dreamgirls" a obtinut trei premii Globul de Aur, la categoriile "cel mai bun musical", "cel mai bun actor intr-un rol secundar" (Eddie Murphy) si "cea mai buna actrita intr-un rol secundar" (Jennifer Hudson). Filmul "Babel", in regia lui Alejandro Gonzales Innaritu, a reusit sa castige doar un premiu, la categoria "cea mai buna drama", desi fusese nominalizat la sapte categorii. Anul 2007 a marcat o premiera pentru ceremonia decernarii premiilor Globul de Aur, cu categoria animatie, la care a castigat lungmetrajul "Cars" produs de Disney. (D.M.)
Scorsese si Spielberg (Foto: EPA) Lista castigatorilor
Cinema
Cel mai bun film - Drama - "Babel"
Cea mai buna actrita - Drama - Helen Mirren, "The Queen"
Cel mai bun actor - Drama - Forest Whitaker, "Ultimul rege al Scotiei"
Cel mai bun film - Musical/ Comedie - "Dreamgirls"
Cea mai buna actrita - Musical/ Comedie - Meryl Streep, "Diavolul se imbraca de la Prada"
Cel mai bun actor - Musical/ Comedie - Sacha Baron Cohen, "Borat! - Invataturi din America pentru ca toata natia Kazahstanului sa profite"
Cea mai buna actrita in rol secundar - Jennifer Hudson, "Dreamgirls"
Cel mai bun actor in rol secundar - Eddie Murphy, "Dreamgirls"
Cel mai bun regizor - Martin Scorsese, "The Departed"
Cel mai bun scenariu - Peter Morgan, "The Queen"
Cel mai bun film strain - "Letters From Iwo Jima", SUA/Japonia
Cea mai buna coloana sonora - Alexandre Desplat, "The Painted Veil"
Cel mai bun cantec - "The Song of the Heart" din "Happy Feet"
Cel mai bun lungmetraj animat - "Masini"
Televiziune
Cel mai bun serial - Drama - "Anatomia lui Grey", ABC
Cea mai buna actrita - Drama - Kyra Sedgwick, "The Closer"
Cel mai bun actor - Drama - Hugh Laurie, "House"
Cel mai bun serial - Musical/ Comedie - "Ugly Betty", ABC
Cea mai buna actrita - Musical/ Comedie - America Ferrera, "Ugly Betty"
Cel mai bun actor - Musical/ Comedie - Alec Baldwin, "30 Rock"
Cel mai bun film/ Cea mai buna miniserie - "Elizabeth I", HBO
Cea mai buna actrita - Miniserie/ Film - Helen Mirren, "Elizabeth I"
Cel mai bun actor - Miniserie/ Film - Bill Nighy, "Gideon's Daughter"
Cea mai buna actrita in rol secundar - Miniserie/ Film - Emily Blunt, "Gideon's Daughter"
Cel mai bun actor in rol secundar - Miniserie/ Film - Jeremy Irons, "Elizabeth I"
Premiul Cecil B. DeMille pentru intreaga cariera - Warren Beatty.
Premii la Castel
"Borat" a fost produs in studiourile CASTEL FILM. In 2004, un alt film produs la CASTEL - "Cold Mountain", in regia lui Anthony Minghella - primea sase nominalizari, iar Renee Zellweger, Oscarul pentru cel mai bun rol secundar.
Proprietarul CASTEL FILM, Vlad Paunescu, ne-a declarat: "Ne bucuram ca filmul a fost primit excelent atat de public, cat si de critici. Noi am contribuit cu tot ce inseamna echipament si personal". Ce-ti mai poti dori dupa un Oscar si un Glob de Aur? "Sa ne repetam. Vrem inca un Oscar, si inca un Glob", spune Vlad Paunescu.
In prezent, la CASTEL este in lucru un serial pentru Box TV - BBC intitulat "Last enemy", dupa care vor urma un lung-metraj pentru Franta si o mare productie americana. Si, de ce nu, noi premii.
Foto: EPA Spectacolul covorului rosu
Dupa unii, sunt mai importante topurile neoficiale care se intocmesc la Globurile de Aur, si anume topul celor mai bine imbracate, topul celor mai prost imbracate, topul coafurilor, al gentilor, al accesoriilor, al discursurilor etc. Astfel, toate televiziunile si ziarele britanice au, alaturi de articolele cu lista castigatorilor, si articole ample care se ocupa de tinutele de pe covorul rosu.
Un post de televiziune american a intocmit au astfel de top, in fruntea caruia troneaza Angelina Jolie. "Cu rochia ei gri-petrol, aceasta lasa pe toata lumea cu gura cascata. Adaugam un colier delicat cu diamante, machiajul discret, ruj pal si accesoriul cel mai ravnit de la Hollywood - Brad Pitt - si avem deja o legenda in fata noastra", comenteaza jurnalistii americani.
Pe locul doi s-a situat Hilary Swank, urmata de Penelope Cruz care a purtat o rochie neagra semnata Chanel, avand parul coafat in genul lui Brigitte Bardot. Si Drew Barrymore cu rochia sa Galliano a captat atentia tuturor, desi avea in preajma ei o serie de vedete consacrate.
Cea mai urata rochie purtata de Rinko Kikuchi Cate Blanchett este considerata a fi un model in ceea ce priveste tinutele pe care si le alege. Rochia sa din dantela neagra, semnata Alexander McQueen a facut impresie printre criticii de moda.
A existat evident si o lista a celor mai prost imbracate vedete, printre care s-a numarat Cameron Diaz, Sienna Miller, Julia Louis-Dreyfus, Patricia Arquette sau Jennifer Love Hewitt. Acestea au fost criticare fie pentru culoarea tinutei, lungimea ei, fie pentru coafura sau accesorii.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.