Continutul biletelului pe care i l-a dat Basescu lui Radu Stroe nu contine nimic semnificativ, considera majoritatea comentatorilor politici contactati.

Dupa mai bine de opt luni de speculatii, prezentarea biletului, in exclusivitate, de „Cotidianul" si Realitatea TV, a lamurit misterul. Nu reprezinta decit o pagina din stenograma sedintei CSAT in care s-au dezbatut legile sigurantei, care dadea de inteles ca Radu Stroe ar fi pledat pentru secretizarea proiectelor. Acelasi Stroe fiind suspectat ca a turnat imediat la presa ce s-a stabilit in CSAT.

* Cristian Pirvulescu: „Gestul presedintelui Basescu a reprezentat o forma simbolica prin care acesta a vrut sa atraga atentia asupra proeminentei sale in sistemul de putere din Romania. Reactia domnului Stroe a fost una halucinanta, care a indus imaginea unui demnitar care are ceva de ascuns".

* Alina Mungiu-Pippidi: „Biletul in sine nu avea nimic compromitator nici pentru Radu Stroe, nici pentru presedintele Basescu, dincolo de insistenta sa privind asumarea legilor sigurantei. Cred ca asa face domnul presedinte de obicei, e mai sugubat".

* Iosif Boda: „Nu inteleg de ce domnul Stroe a ramas surprins cind presedintele i-a strecurat acel bilet. Acel bilet nu contine nimic semnificativ. Cred ca e mai degraba o farsa a presedintelui".