20.000 de euro din bugetul Educatiei s-au dus pe camere foto „cu zoom". Cu ele, inspectorii din minister fotografiaza scolile aflate in reparatii.

Ministrul Educatiei, Mihail Hardau, a achizitionat 50 de aparate foto digitale pentru a verifica investitiile Guvernului facute in reabilitarea scolilor. „Am dotat fiecare judet cu un aparat de fotografiat. In fiecare luna am monitorizat investitiile cu delegati care s-au dus si nu mi-au povestit, ci i-am pus sa fotografieze ca sa pot fi sigur ca se duc la scoli si sa vad evolutia lucrarilor", a spus Mihail Hardau.

Delegatii sint de fapt inspectorii de specialitate din cadrul Ministerului Educatiei si nu sefii Inspectoratelor din fiecare judet. „Aici nu este vorba ca ministrul nu are incredere in inspectorii generali din judete, pentru ca si ei oricum trimit rapoarte de constatare. Ministrul a vrut sa stie exact ce se intimpla in teritoriu de la echipa lui, cu care lucreaza zilnic", a spus purtatorul de cuvint al ministrului, Mircea Muresan, inainte de a-si da demisia.

Albume cu instruire

Un aparat a costat 1.300 de lei, iar cind inspectorul pleaca in delegatie trece si pe la directorul administrativ ca sa-si ia aparatul foto. Pina in momentul de fata, angajatii ministrului Hardau au plecat pe teren de trei ori, intorcindu-se cu albume cu fotografii. „Sint cam 43 de inspectori, fiecare cu judetul lui. Ei fac rapoarte si fotografiile le anexeaza. In felul acesta stim evolutia constructiilor sau a reabilitarilor de scoli din toata tara", a explicat Oana Bodea, consiliera personala a ministrului Educatiei.

Inainte de a pune mina pe aparatul Sony, „care a fost luat mai mult pentru zoom", directorul administrativ al MEdC, Gabriel Leahu, i-a instruit pe inspectori „cum se deschide aparatul, cum se schimba bateriile, insa nu a fost mare lucru, pentru ca majoritatea au aparate digitale acasa".