Presedintele Ucrainei, Viktor Iuscenko, a declarat ieri, la Sighetu Marmatiei, ca tara sa este interesata sa participe la privatizarea Daewoo Craiova, precum si la proiectul Nabucco. Dupa intalnirea cu presedintele Traian Basescu, presedintele Ucrain
Presedintele Ucrainei, Viktor Iuscenko, a declarat ieri, la Sighetu Marmatiei, ca tara sa este interesata sa participe la privatizarea Daewoo Craiova, precum si la proiectul Nabucco. Dupa intalnirea cu presedintele Traian Basescu, presedintele Ucrainei a spus, intr-o conferinta de presa comuna, ca a exprimat dorinta partii ucrainene de a participa la privatizarea Daewoo, fara sa ofere amanunte.
Pe de alta parte, ministrul roman al Comertului, Iuliu Winkler, aflat la New Delhi la expozitia de petrol si gaze Petrotech - 2007, a declarat, raspunzand unei intrebari din timpul unei conferinte, ca grupul indian Tata a depus o oferta pentru Daewoo Automobile Romania, fara sa dezvaluie valoarea ofertei sau marimea participatiei vizate. "Compania Tata a inaintat o scrisoare de intentie pentru compania romana", a spus Winkler. Tata Group controleaza Tata Motors, cel mai important producator de vehicule din India.
Statul a redevenit proprietarul uzinei auto de la Craiova, dupa ce in luna august Automobile Craiova a rascumparat actiunile detinute de compania sud-coreeana Daewoo Motor la Daewoo Craiova, pentru 60 milioane dolari. Presedintele AVAS, Teodor Atanasiu, declara ca procedurile de privatizare a companiei Daewoo Automobile Romania vor incepe in luna martie 2007 si vor fi finalizate in vara.
Comisie fara PD
In ceea ce priveste comisia de ministri formata pentru privatizarea uzinei din Craiova, ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, a declarat ca privatizarea companiei Daewoo Craiova trebuie sa fie coordonata de persoane capabile sa negocieze cauze importante si a apreciat ca ministrii PD vor reveni in comisia de privatizare, avand in vedere importanta proiectului. "Nu este un proiect de privatizare banal, ci este o privatizare foarte importanta, iar componenta administrativa si cea politica sunt, de asemenea, foarte importante", a afirmat Vladescu, transmite Rompres. Oficialul a aratat ca nu au avut loc discutii pe tema remuneratiei membrilor comisiei si ca, personal, nu are nici o problema sa lucreze la privatizarea Daewoo fara sa primeasca indemnizatie.
Vladescu a apreciat ca retragerea ministrilor PD din comisia de privatizare a Daewoo a fost determinata de "emotia creata de declaratiile aparute in presa pe aceasta tema" si a aratat ca privatizarea uzinei din Craiova poate fi coordonata si de o comisie formata din mai putini membri, daca va exista o decizie a Guvernului in acest sens. "Proiectul industrial trebuie sa mearga inainte. Craiova are nevoie de un asemenea proiect si nu cred ca ne vom bloca intr-o problema de reprezentare a unor partide sau ministere", a mai spus Vladescu. Ministrii PD Radu Berceanu si Gheorghe Barbu s-au retras, la sfarsitul saptamanii trecute, din comisia de privatizare a Daewoo din care mai fac parte ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu (PNL), in calitate de presedinte, ministrul Economiei, Varujan Vosganian (PNL), presedintele AVAS, Teodor Atanasiu (PNL), consilierul de stat din Cancelaria premierului, Razvan Orasanu, si vicepresedintele AVAS, Laszlo Gyerko (UDMR). Varujan Vosganian a anuntat ca va ramane in comisia de privatizare a companiei Daewoo, insa a solicitat Guvernului ca ministrii care fac parte din aceasta comisie sa nu primesca indemnizatie.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.