Discipol al lui Derrida, poetul, eseistul, analistul, cronicarul media, criticul, teoreticianul, traducatorul, jurnalistul si profesorul Bogdan Ghiu isi adauga azi, oficial, cel de-al 13 volum de versuri in palmares: "(Poemul din carton). Urme de dis
Discipol al lui Derrida, poetul, eseistul, analistul, cronicarul media, criticul, teoreticianul, traducatorul, jurnalistul si profesorul Bogdan Ghiu isi adauga azi, oficial, cel de-al 13 volum de versuri in palmares: "(Poemul din carton). Urme de distrugere pe Marte" (carte si CD) aparut la Cartea Romaneasca. Foarte inspirat (din toate punctele de vedere), autorul a adaugat la finalul volumului un rezumat "pentru cei grabiti, dar avizi de informatie de calitate" despre "principalele mesaje ale cartii de fata", pe care, fiindca scriu acest text cu putin inainte de inchiderea editiei, recunosc, l-am consultat si eu. Nici spatiul tipografic, nici timpul nu-mi permit sa detaliez, asa ca voi fi telegrafica: 1) cartea de fata este "doar un adapost provizoriu (...) din carton pentru (...) poet"; 2) poetul transforma textul in imagine si uneori se ivesc doar imagini fotografiate ale textului; 3) poetul expune mesaje interceptate; 4) poetul bricoleaza; 5) in fine, poetul "propune in Adapostul Cartii, o <<expozitie>> de <<poeme>>, de comunicari intime interceptate, salvate de la interceptare, de la captare de el". Lansarea (insotita de auditie, discutii, vizionare de poeme, ceai) este programata in aceasta seara, de la orele 18.00, la Libraria Carturesti (de langa Cinema Patria), in prezenta lui Sorin Alexandrescu, a lui Mircea Mihaies si a lui Costi Rogozanu. (L.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.