Adela Omar, sotia lui Omar Hayssam, a parasit Romania pentru a fi alaturi de sotul sau. Cei sapte copii au ramas in tara.Sotia lui Omar Hayssam, sirianul acuzat de terorism si rapire, a parasit Romania simbata seara, de pe Aeroportul „Henri Coanda", indreptindu-se spre Beirut. Conform NewsIn, care citeaza surse apropiate familiei, Adela Omar a dorit sa fie alaturi de sotul sau, caruia urmeaza sa i se faca o interventie chirurgicala in capitala Libanului.

Este a treia oara cind sotia lui Hayssam incearca sa plece din Romania si prima oara cind reuseste, desi nu are interdictie de a parasi tara. Ultima data, inainte de sarbatorile de iarna, Adela Omar a incercat sa paraseasca Romania, in compania celor sapte copii pe care ii are cu Hayssam. Autoritatile au impiedicat-o insa, sub pretextul ca procura data de tatal copiilor nu era legala. Ministerul de Externe a declansat o ancheta pentru a vedea cum a reusit Hayssam sa trimita in tara o procura. Adela Omar ar trebui sa revina in tara, conform biletului de avion, pe 24 februarie.

Despre Omar Hayssam, directorul Directiei Relatii Externe a Ministerului Justitiei, Razvan Radu, a declarat la Radio Actualitati ca ar putea fi extradat de autoritatile libiene in baza Conventiei ONU cu privire la ostatici, desi nu exista un tratat bilateral de extradare intre Liban si Romania. Pentru demararea unor astfel de proceduri insa, este necesara confirmarea de catre statul libanez a locului in care se afla Hayssam sau o confirmare oficiala din partea unuia dintre statele membre ale Interpol.