Un autointitulat "Grup de procurori cinstiti" a trimis ieri presei un Armaghedon de noua pagini despre Sorin Ovidiu Vintu.

Armaghedonul se cheama "Arestati-l pe Vintu!". Potrivit autorilor, scopul difuzarii acestor informatii catre presa este acela de a "face cunoscut tuturor informatiile adevarate despre infractorul Sorin Ovidiu Vintu si pentru ca, desi l-am transmis tuturor institutiilor statului, acesta se afla in continuare in libertate". Armaghedonul vorbeste despre implicarea lui Vintu in prabusirea FNI si despre faptul ca, in ciuda prejudiciului mare, Vintu nu a fost cercetat in acest caz.

Cu acest scop, spun autorii Armaghedonului, echipa de anchetatori desemnata sa se ocupe de acest caz ar fi fost destramata intentionat prin eliberarea din functie fara motiv a procurorului adjunct de sectie, Ovidius Paun, care era si coordonatorul ei, coroborata cu desfiintarea postului procurorului sef de birou Luminita Sega. De asemenea, raportul anonim mai indica faptul ca ofiteri SRI din cadrul UM 0232 ar fi falsificat interceptarile dintre Vintu si Teodor Nicolaescu, organele de urmarire penala chiar sesizindu-se in acest caz, numai ca in februarie 2005, Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie ar fi dat un comunicat fals, in care spunea ca nu exista in evidentele sale nici un dosar penal cu acest obiect. Un alt mod prin care Armaghedonul sustine ca Sorin Ovidiu Vintu ar fi fost avantajat este presupusa complicitate a procurorului sef adjunct de sectie Nicolae Andrei, prin care acesta ar fi reinregistrat dosarul 108/P/2003 ce facea referire la fapte de spalare de bani sub un alt numar, 676/P/2004, ceea ce ar fi dus la tinerea sa in nelucrare timp de un an, pina cind aparitia legii 508 din 2004 l-ar fi obligat sa-l decline la DIICOT. De asemenea, Armaghedonul pune sub semnul intrebarii si seria de disjungeri din dosarele care il privesc pe Vintu, indicind ca disjungerea dosarului 5653 din 2003, repartizat judecãtorului Cristian Jipa, s-ar fi produs pentru motivul confruntarii sale cu inculpatul Tisler Gabriel, numai ca acesta din urma ar fi decedat inca din cursul urmaririi penale, certificatul de deces aflindu-se anexat la dosarul cauzei.

Despre procurorii care s-au ocupat de acest caz si care au decis neinceperea urmariii penale, autorii Armaghedonului spun ca sint homosexuali sau "sinistru procuror de extractie stalinista", aceasta ultima caracterizare fiind adresata procurorului Ovidiu Budusan. Pentru a nu fi judecat in cazul FNI, Vintu ar fi fost ajutat, incepind cu 2003, de catre conducerea Parchetului General. E detaliat modul in care dosarul FNI a fost "spart" in mai multe dosare, prin disjungere, astfel incit cele care il vizau direct pe SOV sa se piarda pe drum. Autorii Armaghedonului ii lauda pe Traian Basescu si pe Monica Macovei, deoarece "este evident ca si-au ales misiunea istorica de a da cea mai dura lovitura coruptiei din Romania" prin incercarea de a-l aresta pe Vintu. "La sfirsitul acestui proces, cei doi vor intra in istoria modernizarii Romaniei si a luptei anticoruptie", se mai spune in Armaghedon.

Autorii continua sa prezinte seria relatiilor in justitie pe care le-ar avea Vintu. Astfel, procurorul general a Romaniei, Codruta Kövesi, ar fi amanta lui Vintu, el fiind cel care "a aranjat si sustinut ca procurorul Codruta Kövesi sa fie numita procuror general al Romaniei". Despre seful DNA, Daniel Morar, autorii Armaghedonului sustin ca "Vintu e cel care a facut presiuni pentru a-l plasa pe Morar la DNA". "Aceasta numire a avut ca scop distrugerea lui Adrian Nastase, cel care, pe linga multe greseli pe care le-a facut, totusi a fost singurul care a incercat sa-l aresteze pe infractor", se arata in Armaghedon. Sorin Ovidiu Vintu ne-a declarat ca nu vrea sa comenteze "asemenea aberatii": "Doar n-am ajuns sa comentez Armaghedoane".