Selectat, in 2004, de Centrul National al Cinematografiei pentru finantare, filmul lui Iliesiu a fost premiat la ultima editie (2006) a Astra Film Fest Sibiu (cel mai important festival de film documentar din Europa centrala si de est). "Aveam saptes
Selectat, in 2004, de Centrul National al Cinematografiei pentru finantare, filmul lui Iliesiu a fost premiat la ultima editie (2006) a Astra Film Fest Sibiu (cel mai important festival de film documentar din Europa centrala si de est). "Aveam saptesprezece ani cand am plecat spre tine - incepe confesiunea reginei. Eram tanara si ignoranta, dar foarte mandra de tara mea natala - chiar si acum, sunt mandra ca m-am nascut englezoaica. Dar te binecuvantez, iubita Romanie, tara bucuriei si a durerii mele, minunata patrie care locuiesti in inima mea". Conceput ca o marturisire la persoana intai, documentarul suprapune profilul actritei Maia Morgenstern pe fundalul imaginilor de arhiva. La vizionarea de la Sibiu, Iliesiu spunea ca a avut o surprinzatoare colaborare cu Morgenstern, cu atat mai mult cu cat actrita nu a cunoscut textul pana in momentul filmarii. (L.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.