Multumesc domnului Iliesiu pentru colationarea din Raportul Tismaneanu. Este de observat ca din cele 15 citate redate de domnul Iliesiu doar trei se refera la anul 1940. Ce ramane cert este ca in cuprinsul capitolului intitulat "Represiunile comunist
Multumesc domnului Iliesiu pentru colationarea din Raportul Tismaneanu. Este de observat ca din cele 15 citate redate de domnul Iliesiu doar trei se refera la anul 1940. Ce ramane cert este ca in cuprinsul capitolului intitulat "Represiunile comuniste in Moldova sovietica", care se deruleaza pe 19 de pagini din cele 663 ale Raportului, nu exista cuvantul "crima" sau "crime" in ceea ce priveste romanii din Basarabia si nu este documentat nici un astfel de act, in ciuda faptului ca Raportul Tismaneanu se pretinde stiintific. Ca atare, concluzia materialului "Crimele uitate ale comunismului" ramane perfect valabila.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.