Toti cei sase jucatori romani de tenis prezenti in primul tur al calificarilor la Australian Open au fost eliminati inca din runda inaugurala.

Zi neagra pentru tenismenii romani prezenti in calificari la Australian Open. Nici unul din cei sase jucatori - Andrei Pavel, Adrian Voinea, Adrian Ungur, Victor Crivoi, Victor Ionita si Dacian Craciun - nu a reusit sa acceada in turul doi.

Obligat, dupa zece ani, sa joace din nou calificari la un turneu de Grand Slam, Andrei Pavel a fost eliminat inca din runda inaugurala de sirbul Viktor Troicki, scor 3-6, 6-4, 6-4. „Imi doream ca Pavel sa faca mai mult. Pentru Andrei a fost si o problema psihica faptul ca a ajuns sa joace in calificari. Virsta isi spune cuvintul. Este greu sa o tot iei de la capat. Daca nu va obtine rezultate bune la simplu, in primele luni ale anului, va fi din ce in ce mai greu. Va mai cobori in ATP si asta inseamna ca nu va mai intra direct pe tabloul principal la concursuri. La un moment dat se va plictisi de calificari si va renunta. La dublu insa va juca multi ani de-acum inainte, sint convins", a declarat capitanul nejucator al echipei de Cupa Davis a Romaniei, Florin Segarceanu. Pavel va ramine in Australia, el urmind sa joace pe tabloul de dublu, unde este acceptat direct.

„Voinicul" s-a retras

Chiar daca parea a-si fi revenit, Adrian Voinea, intors pe terenul de tenis dupa o absenta de trei ani, a fost nevoit sa abandoneze din cauza unei accidentari la umar, care a recidivat. „Voinicul" s-a retras de pe teren in meciul cu sirbul Boris Pashanski, cind tabela arata

6-1, 2-2 pentru roman. „Voinea s-a simtit mai bine cu umarul, a vrut sa forteze. Este bine ca isi doreste acest lucru, dar ii va fi foarte greu", considera Segarceanu. La rindul sau, Victor Ionita

s-a retras din competitie, inainte de a schimba vreo minge cu adversarul Scott Oudesma. De asemenea, Victor Crivoi, Adrian Ungur si Dacian Craciun au parasit intrecerea dupa primul tur, fiind invinsi de polonezul Luksz Kubot (3-6, 6-4, 3-6), respectiv danezul Kenneth Carlsen (7-6, 3-6, 2-6) si de americanul Brian Wilson (4-6, 2-6).

Doua din trei

La feminin, lucrurile par sa mearga mai bine. Atit Anda Perianu, cit si Monica Niculescu au acces in turul doi al calificarilor, dupa ce au trecut de Stephanie Dubois (7-5, 6-2), respectiv Carly Gullickson (3-6,

6-2, 7-5). Singura care a parasit concursul in runda inaugurala a fost Simona Matei, invinsa de Marina Erakovic (7-5, 6-1). In cazul in care Perianu si Niculescu vor accede pe tabloul principal, ele se vor alatura lui Victor Ha-nescu si Edinei Gallovits, accep-tati direct in aceasta faza a intrecerii. „Imi doresc pentru Victor un adversar facil in primul tur. Are nevoie de o victorie, dupa ce a absentat atitea luni. La capitolul fizic, sta mai bine ca niciodata, are nevoie insa de o victorie de moral in vederea meciului de Cupa Davis cu Franta", a concluzionat Segarceanu.