Eu cred ca ne aflam in grafic, ceea ce ne-am propus am facut. Ma refer la investitiile pe care noi le-am dus in repararea strazilor, in asfaltarea lor, in apa, in canalizare - ceea ce oamenii doresc de la o primarie. Sigur ca importante sunt si cele
Eu cred ca ne aflam in grafic, ceea ce ne-am propus am facut. Ma refer la investitiile pe care noi le-am dus in repararea strazilor, in asfaltarea lor, in apa, in canalizare - ceea ce oamenii doresc de la o primarie. Sigur ca importante sunt si cele 280 de parculete pe care le-am facut - 180 de locuri de joaca pentru copii, terenuri de sport - este ceea ce trebuie sa faci intr-o administratie publica locala. E adevarat, toate aceste masuri sunt insotite si de sanctiuni pe care trebuie sa le dam pe dezafectarea constructiilor amplasate pe domeniul public. Eu cred ca, incet-incet, locuitorii Sectorului 3 dobandesc orgoliul asta de a locui in Sectorul 3, si ma bucur de faptul ca marea lor majoritate sprijina actiunile primariei si incearca sa pastreze ceea ce noi facem, pentru fiecare.
Aveti in birou o harta a sectorului.
E adevarat, atunci cand 16 ore pe zi lucrezi in primarie, trebuie sa visezi harta sectorului - si asta nu este un titlu de glorie, dar fiecare zona, pana la detaliu, imi este cunoscuta, astfel incat sa stiu despre ce mai are nevoie - cum se intampla, de exemplu, in Strada Patriotilor. Aceasta strada a devenit, intre timp, bulevardul Patriotilor - in ghilimele. Acolo nu se putea intra... Sau in zona Rarau, de asemenea. Practic, nu exista zona pe care sa nu o cunosc in amanunt, avand in vedere ca, impreuna cu colaboratorii mei, aproximativ 5-6 ore pe zi suntem in teren.
La sfarsitul mandatului cum va arata Sectorul 3, cum il visati?
Eu imi doresc sa ne simtim acasa oriunde ne-am afla in Sectorul 3, asa cum vad ca se simt acasa toate comunitatile civilizate din Europa. Nota de cultura si civilizatie deriva din modul in care arata domeniul public. Nu se poate sa ne zavoram usile apartamentelor noastre, iar strada, trotuarul, parculetul, parcarea, tot ce se intampla pe domeniul public sa arate jalnic. Ma deprima atunci cand vad locuri si zone - la noi in sector mai putin - din Romania nesistematizate, neadministrate. De ce ne-or fi placand atat de mult zone din alte tari, care arata bine, sunt si stematizate, iar la noi sunt abandonate. Cred ca si noi, romanii, putem sa traim civilizat la noi acasa.
Ati pus accent si pe curatenie.
24 de ore din 24. Am rugat operatorul - pe Rosal - sa se doteze, sa faca investitii, sa vina cu acele masinute care pot intra pe aleile inguste, sa avem salubritate oriunde in Sectorul 3 - nu numai asa, de mantuiala, in centru sau pe marile bulevarde, pentru ca avem platitori de taxe si impozite in toate zonele sectorului.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.