Uniunea Europeana a confirmat ieri reluarea livrarilor de petrol din Rusia catre toate statele europene afectate de disputa comerciala intre autoritatile de la Moscova si cele de la Minsk privind tranzitul de titei prin Belarus, transmite Mediafax. A
Uniunea Europeana a confirmat ieri reluarea livrarilor de petrol din Rusia catre toate statele europene afectate de disputa comerciala intre autoritatile de la Moscova si cele de la Minsk privind tranzitul de titei prin Belarus, transmite Mediafax. Al doilea mare exportator de titei la nivel mondial, Rusia, a intrerupt timp de peste 60 de ore livrarile prin intermediul oleoductului Drujba, cea mai importanta conducta de export din Rusia catre statele europene. "La momentul actual pot confirma ca livrarile de petrol au fost reluate in totalitate. Toate statele din Uniunea Europeana care au fost afectate primesc petrol", a declaratcomisarul european pentru Energie, Andris Piebalgs, la o conferinta de presa organizata dupa o reuniune a grupului european pentru probleme legate de petrol. Reluarea transporturilor de petrol reprezinta, in opinia oficialului european, "o veste foarte buna", dar siguranta livrarilor ramane o problema esentiala. "Solicitam atat statelor-producatori, cat si tarilor de tranzit, sa arate ca sunt demne de incredere", a afirmat Piebalgs. (G.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.