Nu stiam, pana deunazi, de ce tot vorbeste lumea de familia Columbeanu. Asta se intampla pentru ca televizorul meu nu prinde B1 TV. Acum, de sarbatori, am stat in preajma unui televizor care prinde tot ce se prinde prin cablu. Am urmarit, cu o fascin
Nu stiam, pana deunazi, de ce tot vorbeste lumea de familia Columbeanu. Asta se intampla pentru ca televizorul meu nu prinde B1 TV. Acum, de sarbatori, am stat in preajma unui televizor care prinde tot ce se prinde prin cablu. Am urmarit, cu o fascinatie de copil de doi ani in fata unui acvariu, viata de zi cu zi a celebrei familii. I-am vazut mai intai la cumparaturi, prin magazine. Credeam, ca prostu', ca e un fel de reportaj monden. Nu era asa ceva. Nu avea comentariu. Avea doar sunetul in direct al vocilor. Ii urmarea o camera (doua?) care se focaliza pe miscarile si vocile lor. Apoi, in noaptea de Anul Nou, am vazut familia Columbeanu la masa. Parea a fi vorba de o greseala a celor de la B1 TV: nu se auzea sunetul. Era o masa din filmul mut? Nu. Era familia Columbeanu, dar nu vorbeau. Ore in sir. Ce sa spuna? Erau in direct de ore bune. Sa barfeasca politicienii? Nu merge. Nu da bine la afaceri. Sa barfeasca alti oameni de afaceri? Nu merge nici atat. Ce sa barfeasca? Lumea mondena? Nu e bine. Monica zice, intr-un tarziu: "Lumea te uraste, Irinel. Pe mine mai ales, dar si pe tine. Noroc ca nu te urasc eu". Cat mai in soapta, totul. Ca sa nu se auda.
Unde e logica? Dai bani grei sa-ti fie filmata viata minut cu minut si, acolo, in direct, taci, taci, taci. Dar ai si oaspeti. Astia nu sunt invatati sa taca pe banii tai. Dar par a fi instruiti. Pe la ora unu, noaptea, in debut de An Nou, un invitat incepe o discutie despre o betoniera care face un fel de beton nemaipomenit: intr-un sfert de ora trece de la starea de vascozitate la cea de beton solid, poti trece cu buldozerul peste el... Un alt invitat, satul de tacere, zice ca el nu crede. Pariaza ca nu se poate. Facem o proba, zice primul invitat. Cum? Ii sun eu pe baietii mei, acum e ora doua, pe la trei sunt aici cu betoniera si facem o demonstratie. Chiar asa: pe la trei vine betoniera si ce vedem? Da, dom'le, betonul vascos se face solid in zece minute. Toata lumea tace. De parca multe au vorbit pana atunci! La masa de Anul Nou, familia Columbeanu are invitati si doi fani ai cuplului. De unde stim? Asa apare pe ecran: o mutra vesela si tacuta si un text "Gheorghe Cutare - fan". Ce fel de fan? Fan al ideii de cuplu? Fan al Monicai? Fan al meselor tacute? Al betonului cu solidificare rapida? Ce conteaza?! Fani sa fie. Si sa taca din gura...
Columbeanu are cu siguranta si camere de supraveghere a casei. Ca sa nu-l fure hotii. Cand nu e televizat in direct pentru popor, e inregistrat pentru binele securitatii averii.
Te-ntrebi, ca prostu', iarasi: "Bine, dom'le, dar omul asta cand e liber si el sa vorbeasca ce-i trece prin cap, ca uite ce face Basescu, ca uite ce-mi face Monica...". Dar la ce bun sa fii liber? Nu-i mai bine sa fii televizat non-stop?
Distractie maxima. Te duci sa-ti cumperi ciorapi? Sa vada si poporu'! Transparenta. E Monica gravida in luna a treia? Sa stea o ambulanta in fata casei pana in luna a noua! Pe cand imagini cu mostenitorul? Se vor bate toate televiziunile sa prinda evenimentul. Dar nu va fi, oare, geloasa mamica? Ea n-a fost in direct, minut cu minut, decat dupa 18 ani.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.