Proiectul Casei Olimpice aprobat de Executiv
Guvernul condus de premierul Calin Popescu-Tariceanu a aprobat in sedinta de ieri proiectul si indicatorii tehnico-economici pentru constructia Casei Olimpice, care va gazdui Comitetul Olimpic si Sportiv Roman, Muzeul Olimpic si Federatia Romana de Rugby. Conform datelor prezentate in sedinta Executivului, imobilul olimpic va fi construit in Bucuresti, la adresa B-dul Marasesti nr. 26, pe un teren aflat in proprietatea privata a statului. Demersurile pentru realizarea acestui edificiu au fost demarate de Comitetul Olimpic Roman inca din anul 2003, anul trecut Guvernul alocand, prin HG nr. 1308/2006, suma de cinci milioane de lei la bugetul ANS, o parte din acesti bani urmand sa fie utilizata pentru construirea Casei Olimpice. Totodata, intr-un comunicat al Guvernului se arata ca finalizarea lucrarilor se asigura din bugetul Cancelariei primului-ministru, in limita sumelor aprobate anual cu aceasta destinatie, potrivit programelor de investitii publice. (T. RIST)
Celtic pluseaza pentru Copil
Campioana Scotiei, Celtic Glasgow, ii ofera lui Dumitru Copil, care este aproape de a semna cu Hearts of Midlothian, cu 500 de lire mai mult decat orice oferta a clubului din Edinburgh, a declarat ieri tatal fotbalistului, Petru Copil. "Am vorbit cu baiatul la telefon. I-a spus impresarul ca Celtic ar fi promis sa-i dea cu 500 de lire pe luna mai mult decat orice oferta de la Hearts. Lui i-ar placea insa la Hearts, pentru ca cei de acolo au promis ca va fi transferat direct la echipa mare. Nu stiu ce o sa mai fie pana ajungem noi", a spus Petru Copil. Dumitru Copil a plecat duminica in Scotia pentru a efectua vizita medicala la Hearts. Copil este insotit de impresarul lui CS Atletico Arad, dar actele de transfer vor fi semnate doar dupa sosirea parintilor si a directorului clubului aradean, Alexandru Meszar. (MIG)
Stadionul Lia Manoliu la primarie
Primarul general Adriean Videanu a catalogat, ieri, drept "hilar" si "netemeinic" demersul societatii Faur SA de a revendica terenul pe care este amplasat complexul sportiv "Lia Manoliu". El a precizat ca municipalitatea va reconstrui Stadionul National si va deveni proprietarul acestuia, iar impotriva cererii de revendicare va inainta plangere penala. "Societatea Faur SA nu se poate subroga in drepturile fostei societati Malaxa. In plus, familia Malaxa a si fost despagubita pentru fostele proprietati. (...) In suprapunerea documentelor cadastrale pe care am facut-o exista un mic colt din stadionul national care ar face obiectul revendicarii, insa nesemnificativ. Practic, proiectul nu ar fi afectat. Dincolo de aceste aspecte, noi am preluat Stadionul National liber de sarcini de la Guvern si suntem in plin proces de intabulare. Cert este ca procesul de invesititii va continua, vom reconstrui stadionul national si vom face un complex sportiv modern", a declarat primarul general. (Magda SEVERIN)