De la inceputul acestui an, doar 15% dintre cei care au sustinut acest examen au reusit sa promoveze. Mai exact, din cele 612 persoane care au ramas fara permis si au fost nevoite sa sustina testul obligatoriu pentru returnarea carnetului de conducer
De la inceputul acestui an, doar 15% dintre cei care au sustinut acest examen au reusit sa promoveze. Mai exact, din cele 612 persoane care au ramas fara permis si au fost nevoite sa sustina testul obligatoriu pentru returnarea carnetului de conducere, doar 83 au reusit sa demonstreze ca stapanesc regulile de circulatie. Politistii de la Brigada Rutiera sustin ca intrebarile din testul grila pentru recuperarea permisului nu sunt foarte dificile, insa o buna parte dintre cei care se prezinta la examen "nu citesc" legislatia rutiera. De asemenea, multi dintre soferi se bazeaza pe faptul ca au "suficiente cunostinte" despre regulile de circulatie, insa uita cu desavarsire ca odata cu intrarea in vigoare a noului Cod Rutier, multe dintre prevederile legii s-au modificat.
Soferii pentru care s-a dispus pe loc retinerea permisului, pentru 30, 60 sau 90 de zile, sunt supusi unui test pentru verificarea cunoasterii regulilor de circulatie. Titularul permisului trebuie sa raspunda la cel putin 13 intrebari de legislatie rutiera din cele 15 propuse pe foaia de examen. In cazul in care soferul nu promoveaza acest test, este programat pentru o alta testare. Examenul este sustinut la sediul Brigazii de Politie Rutiera, in perioada de suspendare.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.