Fostii lideri ai PNL Botosani care au plecat la PLD si-au lasat vechii colegi fara banii pentru cumpararea sediului. Cu doar citeva ore inainte de a preda arhiva, cheile, cladirea si celelalte bunuri ale organizatiei, platformistii au transferat din contul filialei 30.000 RON. Suma fusese donata de Radu Miclescu, botosanean dintr-o familie de fosti boieri, pentru achizitionarea imobilului pe care PNL Botosani il detine in zona zero a municipiului resedinta si care se afla in proprietatea Consiliului Local.

Operatiunea a fost efectuata de Maria Riza, secretara cabinetului senatorului Mihai Tabuleac, fostul lider al liberalilor botosaneni. Aceasta sustine ca atunci cind a mers la banca nu primise inca nici un document oficial de la conducerea partidului privitor la schimbarea conducerii si, ca atare, in virtutea functiei pe care inca o avea in PNL, putea sa faca astfel de lucruri.

ĄDimineata am facut transferul, iar la amiaza a venit domnul Ciubotaru (presedintele interimar al PNL - n.r.) care mi-a zis ca trebuie sa predau tot. De unde era sa stiu eu ca o sa vina doar dupa citeva ore sa le predau tot?", afirma Maria Riza. Aceasta mai spune ca banii i-au fost inapoiati lui Radu Miclescu la cererea acestuia, care ar fi fost dezamagit de disensiunile aparute in cadrul organizatiei.

ĄConform legii, ar trebui sa existe o cerere oficiala de retragere a donatiei, hirtie pe care ei nu o au. Poate ca ei au sperat ca boierul o sa doneze banii PLD-ului", afirma deputatul Liviu Campanu, vicepresedintele PNL Botosani.

Liberalii nu stiu deocamdata unde se afla banii, deoarece Radu Miclescu este plecat din tara, dar banuiesc ca ar fi ajuns inapoi la acesta. Ei vor sa se intilneasca dupa 15 ianuarie cu el pentru clarificarea situatiei. (S.B.)