Dupa zece ani, Andrei Pavel va juca din nou in calificarile unui turneu de Grand Slam.

Echipa Romaniei de Cupa Davis isi testeaza fortele la Antipozi inainte de confruntarea cu Franta, care ar putea sa ne trimita din nou la barajul pentru mentinerea in grupa de elita, iar auspiciile nu sint deloc favorabile. Pentru prima data in ultimii zece ani, Andrei Pavel (foto), numarul 112 ATP, este obligat sa joace in calificarile unui turneu de Grand Slam. Jucatorul roman il va infrunta, in primul tur al calificarilor Open-ului Australiei, care vor incepe astazi, pe sirbul Viktor Troicki. In 1997, tot la Melbourne, Cneazul a fost lucky loser, intrind pe tabloul principal, desi fusese invins in calificari de Dinu Pescariu. In cazul in care va trece de sirb, Pavel il va intilni pe cistigatorul partidei Victor Ionita-Scott Oudsema. Tot in calificari, Dacian Craciun va juca, in primul tur, cu americanul Brian Wilson, Adrian Ungur il va avea drept adversar pe danezul Kenneth Carlsen, iar Victor Crivoi il va infrunta pe polonezul Luksz Kubot.

Hanescu, noroc de accidentare

La feminin, nu mai putin de trei jucatoare din Romania vor incerca sa obtina accederea pe tabloul principal. Monica Niculescu o va intilni pe Carly Guillekson, Anda Perianu o va infrunta pe canadiana Stephanie Dubois, in timp ce Simona Matei va evolua impotriva jucatoarei din Noua Zeelanda, Marina Erakovic.

Pe tabloul principal, Romania va fi reprezentata de Victor Hanescu (la masculin) si de Edina Gallovits (la feminin). Desi a absentat din circuitul ATP din mai 2006, din cauza unei accidentari, Hanescu a fost acceptat direct pe tabloul principal pentru ca isi „inghetase" pozitia in ATP.

Voinicul se intoarce

Retras din activitatea competitionala in 2003, din cauza unor probleme de sanatate, Adrian Voinea se intoarce pe terenul de tenis la virsta de 32 de ani. Voinicul s-a inscris in calificarile de la Australian Open, care vor incepe astazi la Melbourne. El va avea o misiune extrem de dificila, sortii harazindu-i-l in primul tur al calificarilor pe sirbul Boris Pashanski. „Stiu ca din vara Adrian si-a reluat antrenamentele. Ii va fi insa foarte greu, dupa ce a absentat atitia ani de pe terenul de tenis", a declarat directorul tehnic al Federatiei Romane de Tenis, Dumitru Haradau. Voinea a jucat ultima oara la un turneu in august 2003. Accidentat la umarul drept, romanul a fost operat in decembrie 2003, la Roma, doctorul asigurindu-l atunci ca in sapte-opt luni va putea fi apt de joc. Pentru ca prima operatie nu a fost completa, Voinea a fost nevoit sa suporte o noua interventie chirurgicala in vara lui 2005.