Fotbalistul roman s-a invoit de la Fiorentina pentru a-si serba ziua de nastere alaturi de Consuelo in Austria.

Evolutiile excelente din acest sezon l-au facut pe antrenorul Fiorentinei, Cesare Prandelli, sa il invoiasca pe Adrian Mutu citeva zile pentru a serba astazi, alaturi de prieteni, implinirea a 28 de ani. Internationalul roman a ales, conform PRO TV, sa faca petrecerea in Austria, resedinta de iarna a nasului sau, Nicu Gheara, alaturi de sotia sa, Consuelo, si sora acesteia mai mica, Nicole, pentru care l-a invoit si pe Bogdan Lobont de la pregatirea formatiei italiene. De ziua sa, capitanul nationalei isi doreste ca 2007, decisiv si pentru calificarea Romaniei la Euro 2008, sa fie cel mai bun an al carierei: „Sintem abia la jumatatea campionatului, trebuie sa fiu si mai bun. Sa spunem ca sint premise ca acesta sa devina cel mai bun campionat din cariera mea".

Cadou de la Toni

Colegul lui Adrian Mutu din ofensiva Fiorentinei, Luca Toni, a declarat ca se simte foarte bine in avanposturi alaturi de internationalul roman, cei doi formind cel mai prolific cuplu de atacanti din Serie A. „Am o relatie excelenta cu Adrian si a fost asa din primul moment. Ne place sa inscriem si stilurile noastre se potrivesc foarte bine", a spus Luca Toni, cel care a marcat noua goluri in prima parte a campionatului, iar Mutu a inscris de zece ori, fiind pe locul 3 in clasamentul golgheterilor din Serie A. Pe de alta parte, romanul are si multe pase decisive pentru golurile lui Toni, fiind „cel mai determinat" jucator din prima parte a campionatului italian. „Am invatat sa alerg. Sint zile in care golul nu vine, cind nu ai o evolutie reusita. Si atunci, daca nu sint in cea mai buna zi, fac o cursa sau un tackling in plus. Inainte injuram...", a explicat Mutu.

Lobby pentru Dica

Intr-un interviu acordat pentru „Gazzetta dello Sport", Mutu l-a propus pe Dica gruparilor din Italia. „Nicolae Dica, de la Steaua Bucuresti. Este un adevarat numar zece, cel mai bun din Romania la ora actuala", a raspuns Mutu, care a comentat si integrarea Romaniei in UE: „Este o mare ocazie, este marea noastra sansa. Nu trebuie sa o ratam. Trebuie sa profitam, cautind oportunitati de munca adevarata, serioasa, care sa ajute tara noastra sa creasca. Le spun tuturor romanilor sa mearga sa lucreze in strainatate, dar numai daca au oferte serioase". Conform „The Sun", Dica ar putea ajunge insa in Anglia, la Aston Villa, dar sub forma de imprumut, si nu pe sase milioane de euro cum ar dori Gigi Becali, antrenorul Martin O’Neill temindu-se de faptul ca jucatorii straini nu s-ar putea adapta imediat.