Zilele trecute manifestarea politico-educativa a portilor deschise de la Parlament a scos din case o multime de curiosi. Am vazut imagini de la minunatul eveniment pe TVR 1, PRO TV si Antena 1. Domnii si doamnele, unii insotiti de nepotei, s-au grabi
Zilele trecute manifestarea politico-educativa a portilor deschise de la Parlament a scos din case o multime de curiosi. Am vazut imagini de la minunatul eveniment pe TVR 1, PRO TV si Antena 1. Domnii si doamnele, unii insotiti de nepotei, s-au grabit sa paseasca pe culoarele Parlamentului pentru a testa pe propriul sezut conditiile de odihna si de relaxare pe care le ofera fotoliile alesilor din salile de sedinta. Am observat ca toti acesti turisti au profitat de ocazie nu atit pentru a se informa asupra aspectelor ce tin de viata parlamentara, cit mai ales pentru a maimutari comportamente notorii de politicieni celebri. Un domn s-a dus la tribuna, si-a aranjat microfoanele asa cum a vazut el la televizor ca se face, apoi s-a ratoit cu o indignare mimata catre ceilalti turisti, incercind cumva sa treaca drept presedintele Senatului. O doamna si-a scos sandvisurile si a inceput sa inghita cu pofta, spre bucuria unui reporter al TVR 1 care a avut astfel ocazia s-o intrebe daca se maninca bine in Parlament. O alta se facea ca doarme si conchidea ca fotoliile sint optime pentru somn si ca in general atmosfera induce somnolenta. Mie, unuia, imaginea acestui spectacol de frustrare si mimetism desucheat mi s-a parut cu mult mai dezagreabila decit cea a obisnuitelor sedinte parlamentare. A fost, intr-un fel, ca de Saturnalii. In palatul parasit de suveranul plecat la vinatoare, turistii nostri s-au cocotat pe tronul democratiei. Mi-a trecut prin fata ochilor vechea scena cu bufoni ce se distreaza facind pe regii. Mi-e teama ca aceia pentru care politicienii sint niste vampiri care sug singe popular s-au dus la Parlament cu gindul ascuns de a se simti si ei putin politicieni.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.